Tekst formaat

Week Tegen Eenzaamheid

De Week Tegen Eenzaamheid, georganiseerd door het Ouderenfonds, is een jaarlijks terugkerend initiatief dat zich richt op het verhogen van bewustzijn en het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen. Deze belangrijke week benadrukt de uitdagingen waarmee veel ouderen geconfronteerd worden, zoals het gevoel van isolatie en het gebrek aan sociale interactie. Het doel is om het bewustzijn te vergroten over de impact van eenzaamheid en om manieren te vinden om deze te verminderen.

Gedurende deze speciale week worden diverse activiteiten en evenementen georganiseerd om ouderen te ondersteunen en te verbinden. Dit kan variëren van gezellige bijeenkomsten, workshops, tot informatieve sessies over hoe men actief kan blijven in de gemeenschap. Het Ouderenfonds stimuleert ook de samenwerking tussen verschillende organisaties, gemeenschappen en individuen om een netwerk van steun en zorg te creëren.

De Week Tegen Eenzaamheid is niet alleen bedoeld om ouderen te helpen, maar ook om het bredere publiek te informeren en te betrekken. Door het delen van verhalen en ervaringen, en door het bieden van inzicht in de realiteit van eenzaamheid bij ouderen, wordt een brug geslagen tussen generaties. Dit initiatief moedigt mensen aan om na te denken over hoe zij een verschil kunnen maken in het leven van de ouderen in hun omgeving.

Deze week biedt ook een platform voor ouderen om hun stem te laten horen en hun ervaringen te delen. Dit is cruciaal voor het ontwikkelen van effectieve strategieën en initiatieven om eenzaamheid te bestrijden. Door samen te werken en kennis te delen, streeft het Ouderenfonds ernaar om eenzaamheid onder ouderen te verminderen en een samenleving te creëren waarin iedereen zich verbonden en gewaardeerd voelt.

In het kort, de Week Tegen Eenzaamheid is een essentieel initiatief dat licht werpt op een belangrijk maatschappelijk probleem. Het biedt hoop, ondersteuning en praktische oplossingen om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken en te verminderen.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: