Tekst formaat

Schenken met belastingvoordeel

Schenken met belastingvoordeel is een slimme manier van geven. U kunt uw schenking namelijk aftrekken van uw inkomstenbelasting. Zo krijgt u een deel van uw gift terug of helpt u meer ouderen voor hetzelfde geld. Afhankelijk van uw inkomen kan uw voordeel oplopen tot wel 37%. Bereken direct uw voordeel en vul hieronder de rekenhulp in.

Rekenhulp


Regel het nu

 

Hoe werkt periodiek schenken?

Als u het Ouderenfonds steunt voor een periode van minimaal vijf jaar kunt u profiteren van belastingvoordeel. Deze vorm van schenken wordt ook wel periodiek schenken genoemd. U kunt dan uw volledige gift als aftrekpost opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. U bepaalt zelf hoeveel u wilt schenken, het voordeel geldt voor iedereen met elke portemonnee. Wel moet u uw schenking schriftelijk vastleggen in een schenkingsovereenkomst en ieder jaar hetzelfde bedrag doneren.

Voordelen

 • Volledig aftrekbaar van inkomstenbelasting
 • Geen voorwaarden voor drempelinkomen

Zo regelt u het

Wilt u een periodieke schenking aangaan of meer informatie aanvragen? U kunt de schenkingsovereenkomst op drie manieren regelen: online, per post of vraag het informatiepakket aan met daarin o.a. de schenkingsovereenkomst en meer informatie.

Regel het online

U kunt de schenkingsovereenkomst direct online regelen. Het formulier verschijnt in een nieuw scherm. Daar kunt u het invullen en verzenden.

Regel de schenkingsovereenkomst online >

Vraag het informatiepakket aan

Wilt u graag de papieren brochure over schenken met belastingvoordeel aanvragen? Dat kan! U ontvangt van ons een informatiepakket met de brochure, het formulier voor de schenkingsovereenkomst en een retourenvelop.

Vraag het informatiepakket aan >

Meer weten?

Wilt u meer weten over schenken met belastingvoordeel of over het werk van het Ouderenfonds? Kijk op de website van de Belastingdienst of neem contact met ons op. We nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: