Tekst formaat

Welkom Online

Meer informatie

Wilt u uw eerste stappen online zetten? 

Steeds meer zaken kunt u online regelen. Bijvoorbeeld een route opzoeken of boodschappen doen via het internet. Ook voor sociaal contact zijn er veel mogelijkheden, zoals via Facebook of WhatsApp. Maar soms kan de drempel hoog zijn om te leren hoe het allemaal werkt. Met de gratis workshops van Welkom Online zet u samen uw eerste stappen online én ontdekt u plezier van het online zijn.

Wat is Welkom Online?

Bij de Welkom Online workshops op locatie staat elke keer een ander thema centraal: gezondheid, mobiliteit, de eerste stappen op het internet, de QR-code of zoeken op het internet. Samen met andere ouderen uit de buurt gaat u onder begeleiding van een getrainde vrijwilliger samen oefenen. U leert bijvoorbeeld over videobellen, een uitje plannen en handige apps. Na de workshop kunt u thuis online verder stappen zetten.

Hoe werkt Welkom Online?

De Welkom Online workshops worden door heel Nederland georganiseerd, zo is er altijd een locatie vlakbij. Benieuwd waar u bij u in de buurt een workshop kunt volgen? Neem contact met ons op via 088 344 2000 of stuur een e-mail naar info@ouderenfonds.nl. U kiest zelf over welk thema u meer wilt leren en welke workshops u bijwoont. Belangrijk: neem elke workshop het apparaat mee waar u het liefst op werkt. Dit kan uw eigen tablet, smartphone of laptop zijn. Hier gaat u tijdens de workshop mee oefenen. Een workshop duurt ongeveer 1,5 uur.

Meer Welkom Online

Wilt u nu, of na de workshop, zelfstandig aan de slag? Neem dan een kijkje op welkomonline.nl. Hier kunt u zelf (verder) oefenen. Heeft u toch nog vragen, dan kunt u terecht bij de Digihulplijn (0800 1508, maandag t/m vrijdag 8-22 uur en op zaterdag tussen 9 – 18 uur). De medewerkers van de Digihulplijn zijn opgeleid om te helpen bij al uw digitale vragen. Zij nemen alle tijd om u te woord te staan. De DigiHulplijn is helemaal gratis.

Samenwerking

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en ASML en wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

'Normaal belt mijn familie via video. Nu weet ik ook hoe het werkt en kan ik het zelf'

Mevrouw Meijer (75)

Ik heb interesse in deze club/vereniging

"*" indicates required fields

Aanhef*
Als u een vraag heeft over het aanbod bij deze club, dan kunt u deze hier stellen.
Ik heb interesse in uw vereniging.
Uw gegevens en vraag worden verstuurd naar de club of vereniging. U ontvangt een reactie van de vereniging. Wij verwerken uw gegevens volgens ons privacybeleid.
 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: