Tekst formaat

Help mee met school

Wist je dat er in iedere straat een oudere meneer of mevrouw woont die bijna nooit bezoek krijgt? Dat voelt natuurlijk alleen en verdrietig. Wil jij iets speciaals voor deze ouderen betekenen? Geweldig!

Organiseer samen met je klasgenoten en de juffrouw of meester een mooi project voor ouderen uit de buurt. Je kan natuurlijk zelf een tof plan bedenken. Of ontdek hier onze tips. Want jij kan eenzame ouderen helpen, samen met je klasgenoten!

Start een sponsoractie

Het Nationaal Ouderenfonds helpt iedere dag ouderen die zich alleen voelen. Hier kan jij aan bijdragen. Organiseer een sponsoractie met je school. Ga bijvoorbeeld hardlopen, koekjes verkopen of een rommelmarkt houden. Ontdek hoe jij een sponsoractie kunt organiseren.

De Grote Kerstkaartenactie

Weet jij al of je iets leuks gaat doen met kerst? Met wie ga je kerst vieren? En ga je kerstkaarten versturen? Voor veel ouderen zijn de kerstdagen best eenzaam. Soms zijn ze zelfs helemaal alleen. Daarom wil het Nationaal Ouderenfonds elk jaar ouderen blij maken met een kerstkaartje. Al vijf jaar organiseert het Ouderenfonds daarom de Grote Kerstkaartenactie. Klik hier voor meer info!

Verzorg een workshop

Heb jij een hobby? Veel ouderen ook. Ze zouden het heel leuk vinden om jou over hun hobby te vertellen. Nodig hen bij je op school uit voor een workshop! Zo leer jij bijvoorbeeld schaken, breien of timmeren.

Organiseer een spelletjesmiddag

Spelletjes zijn voor alle leeftijden. Dus ook voor ouderen! Organiseer met de klas een spelletjesmiddag in een verzorgingstehuis of op school.

Ga samen eten

Veel ouderen eten iedere dag in het verzorgingstehuis. Zij zouden het heel leuk vinden om eens ergens anders te gaan eten. Bijvoorbeeld bij jou op school! Nodig ouderen uit de buurt of uit het verzorgingstehuis uit voor een high tea of lunch die je samen met je klasgenoten maakt.

Geef computerles

Jij weet vast heel goed hoe de computer werkt. Veel ouderen vinden de computer juist heel lastig. Jij kunt ze daarbij helpen! Geef ouderen computerles. Je kunt ouderen leren skypen met familie, laten zien hoe je spelletjes op de computer doet, of uitleggen hoe je op internet informatie kunt vinden.

Houd een voorleesmiddag

Vind jij het ook zo leuk als iemand voorleest uit een mooi boek? Of vind jij het leuk om zelf voor te lezen aan anderen? Organiseer dan een voorleesmiddag met ouderen! Ouderen en kinderen kunnen elkaar dan voorlezen uit hun lievelingsboek.

Geef een musical

Iedere school voert aan het einde van het schooljaar een musical op voor de school en familie. Voor ouderen is dit ook erg leuk om naar te kijken. Organiseer een middag speciaal voor ouderen uit de buurt. Breng leuke uitnodigingen rond en laat de ouderen op een middag naar de school komen of voer de musical op in een verzorgingstehuis. Succes gegarandeerd!

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: