Tekst formaat

Ouder worden doe je samen

Wij pakken als landelijk goed doel eenzaamheid onder ouderen aan. En dat is hard nodig. Want wist je dat 1,7 miljoen ouderen in Nederland zich eenzaam voelt? Dat is een rij van Amsterdam tot aan... Milaan!

Dit is onacceptabel. Wij gaan voor een wereld waarin geen enkele oudere eenzaam hoeft te zijn. Doe mee, help mee of doneer. Want ouder worden doe je samen!

Missie & visie

Dit is waar wij voor staan:

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. Wij geloven in de kunst van het samen ouder worden en de kunst van het ouder zijn. Wij stimuleren ouderen om bewust sociaal actief te blijven. Zo blijven ze verbonden met anderen en kunnen van betekenis zijn. En we inspireren de maatschappij om een leeftijdsvriendelijke samenleving te zijn.

 

Dit is waar wij voor gaan:

Ouderen krijgen mogelijkheden en kansen om oud te worden zoals zij dit zelf willen. De oudere is betrokken bij de samenleving op de manier die hij of zij wenst. Wij richten ons hierbij op drie pijlers: stimuleren van actief ouder worden, inspireren tot een lee­ftijdsvriendelijke omgeving en het bestrijden van eenzaamheid.

Werkwijze

Het Ouderenfonds ontwikkelt projecten, diensten en activiteiten die ouderen stimuleren om op een actieve manier ouder te worden, die een leeftijdsvriendelijke omgeving mogelijk maken en eenzaamheid onder ouderen bestrijden. Dit doen we op basis van drie uitgangspunten: lokaal werken, samenwerken en werken als katalysator.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom, gezien en thuis voelt bij het Ouderenfonds. Wij maken geen onderscheid in leeftijd, godsdienst, handicap, culturele of etnische achtergrond, gender of seksuele voorkeur.

Organisatie

Bij het Nationaal Ouderenfonds werken zo’n 25 mensen en véle vrijwilligers die iedere dag werken aan een samenleving waarin iedere oudere telt. We vormen een professioneel, divers en hecht team. Het Ouderenfonds is een informele, jonge organisatie met een kantoor vlakbij station Amersfoort. Bekijk onze actuele vacatures.

Kirsten Andres is directeur van het Nationaal Ouderenfonds. De Raad van Toezicht bestaat uit Franck Erkens (voorzitter), Marlies Sikken, Tinie Kardol en Folef Bredt.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Ouderenfonds. Zij maken uitjes mogelijk, geven waardevolle en persoonlijke aandacht en organiseren vele activiteiten. Word je vrijwilliger bij ons, dan zet je je samen met zo’n 7.500 anderen actief in voor ouderen. Wist je dat vrijwilligers ons gemiddeld een 8,1 geven?

Donateurs

Donateurs zijn ons goud. Dankzij hun steun kunnen we ouderen helpen om anderen te ontmoeten en meer plezier te hebben in het leven. En dat maakt een wereld van verschil! Help ook mee. Want ouder worden doe je samen. Wij zijn een erkend goed doel met CBF keurmerk en ANBI status.

Bent u journalist en heeft u een vraag? Ga naar Pers en Media.

Onze ambassadeurs

“De maatschappelijke relevantie van het Ouderenfonds wordt alleen maar groter de komende jaren. Met veel plezier ga ik de impact van het Ouderenfonds vergroten en me inzetten om eenzaamheid onder ouderen zo veel als mogelijk te minimaliseren."

Kirsten Andres, Directeur Nationaal Ouderenfonds

'Ik ben enorm betrokken bij ouderen: zij hebben zoveel betekend voor onze maatschappij. Ze moeten kunnen rekenen op onze aandacht als hun situatie daarom vraagt. Er zijn veel kwetsbare ouderen die nu niet of nauwelijks gehoord worden. Daar moet hoognodig verbetering in komen!'

Gordon Heuckeroth, Ambassadeur Nationaal Ouderenfonds

''Het is zo belangrijk als je iets hebt meegemaakt, dat je daar samen over kunt kletsen. Helaas is dat voor veel ouderen in Nederland niet mogelijk, zij komen thuis in een leeg huis. Of soms komen ze niet eens meer buiten. Elk klein gebaar kan dan zoveel doen, van een kerstkaartje sturen tot samen een beweegdag beleven. Zo maken we echt het verschil. Doe je mee?''

Vivian Slingerland
 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: