Tekst formaat

Breicoördinator

 • Creatief vrijwilligerswerk
 • Zet je organisatietalent in voor ouderen
 • Hulp bij een vliegende start
 • Speciale kortingen en acties van het Ouderenfonds
 • Bestrijd eenzaamheid onder ouderen

Meer informatie

Start jij je eigen breiclub?

Iedere week schuiven honderden breiers en hakers aan bij de Samen Breien clubs van het Ouderenfonds. Graag bereiken we nog meer ouderen. Want waarom zou iemand thuis zitten met een breiwerkje, als zij of hij ook gezellig samen met andere mensen aan de slag kan? Daarom zoeken wij breicoördinatoren.

Als bestaande breiclub aansluiten?

Heb jij een bestaande breiclub en wil je je aansluiten bij Samen Breien? Dit kan! Stuur een mail naar  samenbreien@ouderenfonds.nl en vermeld in de titel ‘aanmelden bestaande breiclub’.

Wat doet een breicoördinator?

Als breicoördinator organiseer je de (wekelijkse) bijeenkomsten van jouw club. Hiervoor zoek je een locatie en regel je de administratie. Ook werf je deelnemers en vrijwilligers. Vaak begeleid je ook vrijwilligers. Eventueel organiseer je de verkoop van jullie handwerkproducten. Het Ouderenfonds ondersteunt je graag. Als Samen Breien club krijg je: 10% korting op wol, leuke patronen en eenmalig een mooi breipakket. Bovendien ontvang je onze nieuwsbrief met leuke acties en campagnes.

Hoe word ik breicoördinator?

Ben je 18 jaar of ouder, enthousiast, ga je graag om met ouderen en weet je iets van handwerken? Meld je dan aan! Of heb jij een bestaande breiclub en wil je aansluiten bij Samen Breien? Dit kan ook! Mail dan naar samenbreien@ouderenfonds.nl en we nemen contact met je op.

Ik heb interesse in deze club/vereniging

"*" indicates required fields

Aanhef*
Als u een vraag heeft over het aanbod bij deze club, dan kunt u deze hier stellen.
Ik heb interesse in uw vereniging.
Uw gegevens en vraag worden verstuurd naar de club of vereniging. U ontvangt een reactie van de vereniging. Wij verwerken uw gegevens volgens ons privacybeleid.

Zo kan je ook helpen

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: