Welkom Online
Meer informatie
Wilt u uw eerste stappen online zetten?
Steeds meer zaken kunt u online regelen. Bijvoorbeeld een route opzoeken of boodschappen doen via het internet. Ook voor sociaal contact zijn er veel mogelijkheden, zoals via Facebook of WhatsApp. Maar soms kan de drempel hoog zijn om te leren hoe het allemaal werkt. Met de gratis workshops van Welkom Online zet u samen uw eerste stappen online én ontdekt u plezier van het online zijn.
Wat is Welkom Online?
Bij de Welkom Online workshops op locatie staat elke keer een ander thema centraal: gezondheid, mobiliteit, de eerste stappen op het internet, de QR-code of zoeken op het internet. Samen met andere ouderen uit de buurt gaat u onder begeleiding van een getrainde vrijwilliger samen oefenen. U leert bijvoorbeeld over videobellen, een uitje plannen en handige apps. Na de workshop kunt u thuis online verder stappen zetten.
Hoe werkt Welkom Online?
De Welkom Online workshops worden door heel Nederland georganiseerd, zo is er altijd een locatie vlakbij. Benieuwd waar u bij u in de buurt een workshop kunt volgen? Neem contact met ons op via 088 344 2000 of stuur een e-mail naar info@ouderenfonds.nl. U kiest zelf over welk thema u meer wilt leren en welke workshops u bijwoont. Belangrijk: neem elke workshop het apparaat mee waar u het liefst op werkt. Dit kan uw eigen tablet, smartphone of laptop zijn. Hier gaat u tijdens de workshop mee oefenen. Een workshop duurt ongeveer 1,5 uur.
Meer Welkom Online
Wilt u nu, of na de workshop, zelfstandig aan de slag? Neem dan een kijkje op welkomonline.nl. Hier kunt u zelf (verder) oefenen. Heeft u toch nog vragen, dan kunt u terecht bij de Digihulplijn (0800 1508, maandag t/m vrijdag 8-22 uur en op zaterdag tussen 9 – 18 uur). De medewerkers van de Digihulplijn zijn opgeleid om te helpen bij al uw digitale vragen. Zij nemen alle tijd om u te woord te staan. De DigiHulplijn is helemaal gratis.
Samenwerking
Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en ASML en wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.