Tekst formaat

‘Zolang je in beweging bent, is de kans dat je geraakt wordt het kleinst’

21 maart 2024

BIO

 • Arnold Vanderlyde
 • 61 jaar
 • 1.98 m
 • Motiverende spreker & oud-profbokser
 • Ambassadeur OldStars boksen

Tip van Arnold

Je hoeft jezelf niet kapot te werken. Als je een stukje gaat lopen, doe dan eens wat oefeningen tussendoor. Blijf werken aan je intelligente lichaam, het laat je zien hoe het ervoor staat.

Niemand kende me

Ik heb drie keer aan de Olympische Spelen deelgenomen, in ‘84, ‘88 en ‘92. De eerste keer was ik die lange slungel uit het zuiden van het land. Niemand kende me. Ik heb drie keer brons gewonnen. Daardoor heb ik discipline en doorzettingsvermogen gekregen, maar ook de liefde voor de sport ontdekt. Nu kennen mensen mij als motivator. Ik geef workshops en lezingen om mensen in beweging te zetten.

Nooit stilstaan

‘Zolang je in beweging bent, is de kans dat je geraakt wordt het kleinst.’ Dat is mijn belangrijkste gedachtegoed, want dit is zo bij boksen én in het gewone leven. Ik heb geleerd om altijd te bewegen en nooit stil te staan. Boksen is de beste trainingsvorm om fysiek en mentaal fit te blijven, dat is wetenschappelijk bewezen. Het bewegen, onthouden van stoten en de connectie zoeken met je hart, die combinatie is heel goed voor je.

Nieuwe fase

Het voelde meteen goed om ambassadeur te worden van OldStars boksen bij het Ouderenfonds. Zeker in de fase waar ik in zit, ik ben nu 61. Ook met de recordpoging boksen in de Beweegweek laat ik graag zien dat iedereen verantwoord kan blijven bewegen. Het wordt hartstikke leuk, dus kom naar het Olympisch Stadion! Wist je dat bokser Bep van Klaveren daar in 1928 de enige gouden medaille voor Nederland heeft gewonnen?

Dansie dansie

Mijn oma is 103 geworden. In haar laatste jaren woonde ze in Amsterdam. Ze moest drie trappen omhoog om in haar huis te komen. Ze bleef in beweging, at goed en altijd ‘dansie dansie!’ Ik wil ook blijven bewegen, leren, lezen en interesse tonen. Dat is voor mij goed ouder worden.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: