Tekst formaat

Tien manieren om het knus te maken

Hoe maak jij het gezellig deze maanden? We verzamelden ideeën om er – ondanks alles – een knusse tijd van te maken. Doe het voor jezelf of verras iemand anders! Want we zien elkaar minder, maar we doen het wél samen.

1. Licht in donkere dagen

Wat wordt het toch vroeg donker! Maak het meeste van de donkere dagen met sfeervolle lichtjes. Bonustip: als je zo buiten ophangt kan meteen iedereen in je buurt ook meegenieten!

2. Ter vermaak ende lering

Het vermaak van 2020? Netflix. Zet verloren uren en regenachtige middagen om in genietmomenten met films en series. Lukt het niet online? Bel dan onze Helpdesk Welkom Online, ma-vr 9-17 uur via 088-344 2000.

3. All I waaaant for christmas…

Deze kunnen we allemaal wel meezingen! De kersthit van Mariah Carey is elk jaar een niet te missen terugkerend fenomeen op de radio. Net als veel andere klassieke kerstnummers. En hoe vals dan ook, meezingen voelt goed! Doe het zachtjes voor jezelf of pak luidkeels die hoge noot. Kippenvel!

4. Post – de offline variant

In deze tijd hebben velen van ons de kracht van een kaartje weer ontdekt. Het is gewoon altijd leuk om post te krijgen! Voor waardevol postcontact kan je meedoen aan Schrijfmaatje. Voor ouderen die beginnen met Schrijfmaatje zorgt het Ouderenfonds binnen 2 weken voor een match!

5. Staren naar je vlam

Hier wordt je warm van. Wat dacht je van een lekker knus vuurtje? Heb je geen open haard, ga dan voor de mini versie met kaarsen om de vlam te zien flakkeren. Vind je open vuur niet verstandig, ga dan voor de led optie. Zet je ze voor het raam, dan werkt het helemaal aanstekelijk!

6. Groen doen

Ja, een kerstboom kan zeker! Dit jaar kan het niet gek genoeg, met hangers in de vorm van luipaarden, croissantjes en lama’s. Maar denk ook eens aan buiten bollen planten of een grote nieuwe plant voor binnen. Als je er goed voor zorgt brengt deze je huis tot leven – tot ver na kerst!

7. Spreken is goud

Bellen doen we met z’n allen steeds minder. Toch gaat er weinig boven echt bijpraten of een goed gesprek. Dus ga er lekker voor zitten en bel iemand op.  Ben je als 55-plusser ook op zoek naar een praatje of goed gesprek? Geef je dan op voor de Zilverlijn van het Ouderenfonds, voor een wekelijks telefoontje van getrainde vrijwilligers.

8. Geluk in een doosje

Dat voelt goed. Als iemand een cadeautje uitpakt wat jij hebt gegeven. Dat kan ook iets kleins zijn, zoals een bloembol of een zelfgebakken koek. Het bedenken, inpakken en geven is al een cadeautje op zich!

9. Lichtpuntjes sturen

Voor veel ouderen is de tijd rondom kerst extra moeilijk, zeker dit jaar. Daarom organiseert het Ouderenfonds samen met PostNL en Kidsweek weer de Grote Kerstkaartenactie. Samen brengen we ouderen in deze tijd een onmisbaar lichtpuntje. Doe je mee?

10. Rode neus

Buiten wordt het steeds kouder. Dus dan maar binnen blijven? Als het even kan, beter niet. Van buiten bewegen worden je spieren warm en fris je zelf lekker op. En als je weer naar binnen gaat, dan smaakt die warme chocolademelk dubbel zo goed!

Het Ouderenfonds | Ook op zoek naar meer knusheid? Het Ouderenfonds is er voor alle ouderen. Bel ons Klantcentrum op 088-344 2000 voor een luisterend oor en informatie over onze activiteiten.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: