Tekst formaat

De Grote Kerstkaartenactie

De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode. Daarom organiseert het Ouderenfonds voor de negende keer, samen met PostNL en Kidsweek, weer De Grote Kerstkaartenactie. Samen willen wij zoveel mogelijk ouderen een warme kerstwens bezorgen. Doe je mee?

Stuur een kerstkaart! Zo werkt het:

Kaartje kiezen

Kies een mooie kaart uit (zonder logo’s) of maak er zelf één. Of twee, of een heleboel.

Schrijven

Schrijf een warm berichtje voor een oudere. Als je jouw naam en adres vermeldt krijg je misschien wel een kaartje terug.

Versiering

Glitters? Versiering? Graag! Maar houd het kaartje plat. Stuur je een kaart in, dan halen wij de envelop er af. We voegen het samen en doen grote stapels kaarten in pakketten.

Inpakken

Wil je meer kaarten sturen in één pakket? Ja, dat mag, graag zelfs. Doe de kaarten (zonder envelop) in een doos of grote postenvelop. Frankeer vervolgens alleen de envelop of doos. De verpakking halen wij eraf om de kaarten te bundelen.

Insturen

Plak een postzegel of decemberzegel en stuur de kaart(en) uiterlijk 15 december 2023 naar het Ouderenfonds:

Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort

Bezorging

Wij zorgen er samen met PostNL voor dat de ingestuurde kaarten voor kerst worden bezorgd bij ouderen in heel Nederland.

Zelf brengen

Deadline gemist of zin in een praatje? Doe je kerstkaart(en) zelf in de brievenbus bij een oudere in jouw buurt. Denk bijvoorbeeld aan een buurvrouw of een woonzorgcentrum in jouw wijk. Dit kan tot kerst.

Schrijftips

Hoe schrijf je eigenlijk zo’n kerstkaart voor De Grote Kerstkaartenactie? Kinderboekenschrijver Jozua Douglas deelt zijn schrijftips in een speciale videoboodschap! Laat deze feestdagen ouderen weten dat je aan ze denkt. Kijk mee en ga aan de slag met jouw zelfgeschreven kerstkaart.

 

Veel plezier bij het schrijven en bezorgen van de kerstkaarten! De Grote Kerstkaartenactie is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met PostNL Bijzondere Momenten Fonds en Kidsweek. Samen bezorgen we duizenden ouderen vrolijke en mooie momenten deze kerst.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: