Tekst formaat

Naomi (31): “Ik heb sterk de behoefte om iets voor een ander te doen.”

Naomi Sleper is Welkom Online vrijwilliger. Iedere zaterdagochtend helpt zij Jane (87) haar eerste stappen in de digitale wereld te zetten. “In eerste instantie hoefde Jane niet zoveel met de tablet, maar inmiddels start ze iedere ochtend op met muziek en kan ze al beeldbellen met haar zus.”

Er is een hechte band ontstaan tussen Naomi en Jane. “We kunnen ontzettend leuke gespreken voeren met inhoud. Bijvoorbeeld over de staat van de wereld. Soms raken we de tablet niet eens aan en zitten we lekker te kletsen.”

Google

Naomi laat Jane iedere week met andere onderwerpen kennis maken. “Ik ben blij dat ik ergens bij kan helpen. Ik heb Jane vooral kennis laten maken met Google. Als ik zie hoeveel dingen zij opzoekt dan vind ik dat super leuk. Ik snap dat het voor haar heel anders is dan voor mij. Ik probeer daarom de drempel te verlagen.”

Het volgende hoofdstuk

Naast de praktische lessen werkt Naomi samen met Jane aan haar boek. “Ik help Jane met het schrijven van haar biografie. Zij schrijft, ik typ het over. Dat is zo leuk om te doen. Het is heel bijzonder hoe rijk haar geschiedenis is en de mooie manier waarop zij dat vertelt. Aanstaande zaterdag gaan we verder met het volgende hoofdstuk.”

Plezier

“Ik heb altijd sterk de behoefte om iets voor een ander te doen en het voelt goed om ergens bij te kunnen helpen. Ik raad anderen 100% aan om ook vrijwilliger te worden. Ik hoop dan wel dat ze minstens één Jane tegenkomen, want het is er echt één om van te houden.”

Samen leven, samen online

We leven samen steeds meer online, maar nog niet alle 55-plussers weten de weg in de digitale wereld. Help jij al met Welkom Online? Laat zien wie jij digiwijzer maakt. Upload een foto van jullie samen, de leukste foto wint twee Ziggo Dome kaarten voor een concert naar keuze! Kijk hier voor meer informatie over de actie.

Welkom Online is ontwikkeld door VodafonaZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo, Samsung Nederland en ASML.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: