Tekst formaat

Liefde op het eerste gezicht in de PlusBus: “Ik ben gewoon naast haar gaan zitten”

Uwe-Karsten Gudehus (80) en Nathalie Maruta (70) hebben elkaar ontmoet in de PlusBus in Lauwersoog. Uwe zag Nathalie meteen zitten. “Ik heb Nathalie voor het eerst gezien in de bus en toen dacht ik meteen: daar wil ik de jacht op openen.”

Tijdens een uitje naar Ameland raapte Uwe al zijn moed bij elkaar om naast Nathalie te gaan zitten. “Ik dacht hoe kan ik het nu zo krijgen dat ik ernaast kom te zitten. Toen ben ik gewoon naast haar gaan zitten. De hele dag zijn we bij elkaar gebleven. Ze is me maar één keer ontvlucht!”

Verlenging

“Gelukkig werd ons samenzijn twee uur verlengd door omstandigheden met de bus en boot. We moesten ons in het restaurant vermaken. Nou ik heb me vermaakt. Ik heb een inval gehad. Ik had foto’s gemaakt en gezegd: ‘Als je mij je telefoonnummer geeft, dan stuur ik jou de foto’s.’”

Project Nathalie

Nathalie had niets door van de versierkunsten. Uwe pakt het anders aan en maakt een afspraak om de foto’s te overhandigen. “We hadden afgesproken, op neutraal terrein, in een lunchroom. Ik zou met de bus komen. Bleek dat die bus in het noorden van Friesland niet rijdt op zondag. Ik heb 5 kwartier bij de bushalte gestaan. Ik heb zelf een scootmobiel, dus toen ben ik met de scootmobiel naar de lunchroom gereden. Wat bleek? De lunchroom was met vakantie…”

Na alle moeite stelde Nathalie voor om gewoon bij haar af te spreken. Uwe: “Dat was niet de bedoeling. Ik ben een nette heer, maar zo is het wel gebeurd. Uiteindelijk is er een relatie gekomen. Project Nathalie. En dat project is nog lang niet afgesloten.“

“We rijden wel een beetje om!”

Dankzij de PlusBus zijn Nathalie en Uwe niet meer zo alleen. Voor de vrijwilligers en deelnemers van de bus is het overduidelijk dat Nathalie en Uwe bij elkaar willen zitten. “De laatste keer zaten we ieder in een andere bus. Op de plek van bestemming zag iedereen dat we bij elkaar wilden zijn. Daar hebben ze aan meegewerkt. De chauffeur van de bus zei: ‘We rijden wel een beetje om!’”

De cirkel is rond

“Het plan is om een lat relatie aan te gaan. Mijn dochter heeft haar moeder al 24 jaar geleden verloren. Nu zei ze over Nathalie: “Dan wordt dat nu mijn moeder.”

Uwe en Nathalie zijn van plan om samen nog veel met de PlusBus mee te gaan. “Woensdag gaan we met de bus terug naar de plek waar ik haar heb ontmoet. Dan is de cirkel rond.”

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: