Tekst formaat

Het Nationaal Ouderenfonds doet mee aan de Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk mensen met plezier laten bewegen: dat is waar de  20e editie van de Nationale Sportweek om draait. Van 15 tot en met 24 september 2023 zijn 55-plussers daarom welkom bij verschillende verenigingen om gratis kennis te maken met OldStars sport. Want ondanks de toenemende bewustwording over de gezondheidsvoordelen voldoet slechts 29% van alle 75-plussers aan de Beweegrichtlijnen, aldus het CBS. Daarnaast pakt het Ouderenfonds met OldStars eenzaamheid onder ouderen aan.

OldStars wielrenclub in Uithoorn

Meer dan alleen sport
Willeke Rotteveel (58) sport met veel plezier bij OldStars wielrenclub in Uithoorn “Een vereniging is per definitie een plek voor een sociaal netwerk. Omdat we ongeveer dezelfde leeftijd hebben, zijn we ook met soortgelijke thema’s bezig. En heb je een rotdag, of lukt het fietsen niet? Dan is er altijd nog de gezelligheid en ga je toch met een goed gevoel naar huis.”

OldStars sport geeft je een boost  
Het Ouderenfonds sluit aan bij de NOC*NSF Nationale Sportweek en het doel om zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier laten sporten en bewegen. Tijdens de Sportweek starten er vijf verenigingen met OldStars. De kick-offs zijn gratis te bezoeken. Na de kick-off komen de deelnemers elke week bij elkaar.

 • 15 september OldStars multisport bij MSV Spijkenisse
 • 19 september OldStars badminton bij BC Bahosa
 • 21 september OldStars hardlopen bij Voorne Atletiek
 • 22 september OldStars voetbal bij VV NOK
 • 22 september OldStars Beweegfestival in Amersfoort met verschillende vormen van OldStars sport onder leiding van OldStars badminton ambassadeurs Marjan en Rob Ridder (Olympische Spelen)

Beweeg mee
Met OldStars sport schenkt het Ouderenfonds elke week van het jaar aandacht aan een vitale leefstijl en het bestrijden van eenzaamheid. Met keuze uit wel 16 sporten is er altijd wel een sport die bij jou past, en met 654 aangesloten verenigingen is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Sporten heeft veel gezondheidsvoordelen. En met aangepaste spelregels zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen en niemand aan de zijlijn staat. Zo worden we samen fitter en vitaler!

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: