Tekst formaat

Congres OldStars VitaliteitSpelen | Grenzeloos ouder worden door samen te bewegen

16 mei 2022 | AFAS Leusden | 10.00-15.30 uur | Toegang €75,-

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk om fit en vitaal te blijven, juist ook op latere leeftijd. Dat wéten we allemaal, maar hoe kunnen we dit mogelijk maken en samen doen? Daar gaat dit congres over! Met inzichten van Prof. Erik Scherder, experts uit het werkveld, beleidsmakers uit de landelijke en lokale politiek, best practices vanuit zorginstellingen en sportverenigingen én uitgebreide netwerkmogelijkheden. Dus kom in beweging en koop je kaart!

De feiten

 • Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 65-plussers die regelmatig bewegen een kleinere kans hebben op botbreuken dan leeftijdsgenoten die niet of weinig bewegen.
 • De kans op verschillende chronische aandoeningen is kleiner bij 65-plussers die regelmatig bewegen.
 • En minstens zo belangrijk zijn de sociale voordelen: deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten bevordert sociale contacten en draagt bij aan het voorkomen van eenzaamheid. 

  –> Ondanks deze bewezen voordelen van bewegen, bewoog in 2020 slechts 41,9% van de 65-plussers voldoende. Dat is zorgelijk, wat kunnen we daar aan doen?

Tijdens het OldStars VitaliteitSpelen congres komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod met diverse sprekers uit beleid en praktijk. Laat je inspireren!

Met dagvoorzitter Daniel Klijn gaan we in gesprek over de noodzaak om te blijven bewegen ook op hoge leeftijd, voorwaarden en manieren om ouderen in beweging te krijgen én te houden en aan het eind van de dag doen we een recordpoging met niemand minder dan Nederland in Beweging presentatrice Olga Commandeur. Kunnen wij met 250 senioren tegelijk bewegen? Mis het niet!

Koop een kaart

Vragen over het congres? Kijk op oldstars.nl/oldstars-vitaal-congres of mail naar vitaliteitspelen@ouderenfonds.nl.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: