Tekst formaat

Samen leven, samen online in Rotterdam

We leven samen steeds meer online, maar nog niet alle 55-plussers in Rotterdam weten de weg in de digitale wereld. Jij kan ze nú helpen met die eerste stap online.

Word nu vrijwilliger en wie weet win jij twee Ziggo Dome VIP-kaarten voor een concert naar keuze!
Meld je aan als vrijwilliger

Maak Rotterdammers digiwijzer

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar je veel voldoening van krijgt, met ruimte voor eigen inbreng, waar je leuke mensen ontmoet en mensen uit jouw stad écht verder helpt? Word vrijwilliger bij het Ouderenfonds!

Vrijwilliger Groepsles Welkom Online

Als begeleider bij de groepsles Welkom Online begeleid je een groep senioren gedurende 6 bijeenkomsten door het lesprogramma van Welkom Online. Samen met hen ontdek je de digitale wereld en help je ze volwaardig mee te doen in deze digitale wereld en dat op een locatie bij jou in de buurt in Rotterdam. Je werkt mee aan het netwerk Digitale Inclusie 55+. De ambitie? In Rotterdam de digitale vaardigheden van 55-plussers versterken en hen ondersteunen als dat nodig is. Woon je in een andere regio of wil je 1-op-1 het lesprogramma doorlopen? Dan zoeken wij jou ook!

 

Wat is Welkom Online?

Omgaan met digitalisering is net zo belangrijk als lezen en schrijven. Voor veel 55-plussers gaan deze ontwikkelingen heel erg snel. Daar willen we ze graag bij helpen. Door ouderen digitaal vaardiger te maken kunnen ze optimaal (blijven) deelnemen aan de maatschappij en daarmee onderdeel blijven van een sociaal netwerk. Samen leven, samen online!

Werkwijze

Het online lesprogramma heeft vijf modules, die elk bestaan uit meerdere lessen. De start is een introductiebijeenkomst. Dan wordt het lesprogramma toegelicht, kan iedereen kennis maken met elkaar en wordt het kennisniveau van de groep gepeild. Daarna volgen vijf bijeenkomsten waarin een module van het lesprogramma klassikaal wordt doorlopen. Een les duurt 1 tot 1,5 uur en het is de bedoeling dat de deelnemers thuis verder oefenen met het online lesprogramma. De lessen zijn laagdrempelig, persoonlijk en… vaak ook heel gezellig!

 

De programma is als volgt:

 1. Introductiebijeenkomst – informatie en kennismaking
 2. Module ‘Actieve Leven’
 3. Module ‘Dagelijks Leven’
 4. Module ‘Gezonde Leven’
 5. Module ‘Sociale leven’
 6. Module ‘Mobiele leven’

Herken jij jezelf hierin?

 • 18 jaar of ouder
 • enthousiast, geduldig en hebt inlevingsvermogen
 • kunt goed luisteren
 • bereid om 6 bijeenkomsten te begeleiden op een locatie bij jou in de buurt
 • ervaring met de computer en internet
 • in bezit van een laptop om de presentaties te projecteren op groot scherm
 • affiniteit met ouderen

Wat bieden wij jou?

Als je vrijwilliger bent bij het Ouderenfonds kun je rekenen op onze intensieve begeleiding. Samen met een medewerker van het Nationaal Ouderenfonds geef je de eerste training, uiteraard nadat we telefonisch alles al uitgebreid samen hebben doorgesproken. Daarnaast nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan onze community’s waarbinnen kennisdeling en ontwikkeling centraal staat.

Help ook mee

Als vrijwilliger groepsles bij Welkom Online help je 55-plussers écht op weg. Samen doorlopen jullie een online lesprogramma met duidelijke modules en leuke opdrachten.

Woon je in een andere regio of wil je 1-op-1 het lesprogramma doorlopen? Dan zoeken wij jou ook!

Dus ben jij 18+ en wil jij ook ouderen helpen digiwijzer te worden?

Meld je aan als vrijwilliger

Actievoorwaarden

De ingezonden aanmelding wordt niet ingezet voor andere doeleinden dan deze actie. Selectie winnaars door Nationaal Ouderenfonds, op basis van volgorde van aanmelding (2 kaarten voor vrijwilliger 600 en 601). Medewerkers van het Ouderenfonds, VodafoneZiggo, Samsung en ASML zijn uitgesloten van deelname. Er zijn in totaal 4 kaarten beschikbaar voor deze actie. Geen correspondentie mogelijk over de uitslag. De kaarten zijn naamgebonden.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: