Tekst formaat

Steun van de Vriendenloterij

Wilt u ouderen in Nederland helpen en tegelijkertijd kans maken op mooie prijzen? Speel dan mee met de VriendenLoterij of de Postcode Loterij. Een deel van uw lotprijs gaat naar het Ouderenfonds.

Nationaal Ouderenfonds en VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Het Nationaal Ouderenfonds is dankbaar voor de steun van de VriendenLoterij. Met dank aan de loten die u hebt gekocht ontving het Ouderenfonds in 2020 €2.957.989. Wilt u het Nationaal Ouderenfonds dit jaar ook steunen én kans maken op mooie prijzen? Koop een lot of lees meer over het Ouderenfonds als beneficiënt van de VriendenLoterij.

 

Nationaal Ouderenfonds en de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Als vaste begunstigde ontvangt het Ouderenfonds jaarlijks €200.000 van de Postcode Loterij. Een deel van de opbrengst van uw loten gaat naar deze bijdrage. Wilt u op deze manier ook uw bijdrage leveren aan het Ouderenfonds? Ga naar de website van de Postcode Loterij.

Zo steunt u ouderen met uw lot van de VriendenLoterij

BoodschappenPlusBus

Mevrouw Walraven (85) voelt zich niet langer alleen. “Dankzij de bus van het Ouderenfonds kan ik weer de deur uit en ontmoet ik veel nieuwe mensen.” Veel ouderen kunnen niet of moeilijk zelfstandig de deur uit. De BoodschappenPlusBus biedt uitkomst. Onder begeleiding van vrijwilligers gaan ouderen samen op pad. Dankzij de VriendenLoterij kunnen we het aantal bussen uitbreiden.

OldStars

“Of je nu zes of zestig bent, een balletje trappen met vrienden is het mooiste wat is er is.” Dit zegt oud-voetballer Sjaak Swart, alias Mister Ajax, over OldStars wandelvoetbal. Bij OldStars staat voetbal centraal in het aanpakken en bespreekbaar maken van gezondheidsproblemen en een gebrek aan sociale contacten. OldStars wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

De Derde Helft

Met vrijwilligerswerk, sportieve en sociale activiteiten bieden wij 55-plussers de kans om sociaal actief te blijven in hun eigen buurt. Het Ouderenfonds wil in dit project 2500 55-plussers bereiken en hen de gelegenheid geven een actieve plek te veroveren als vrijwilliger en deelnemer in het verenigingsleven. De Derde Helft wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: