Tekst formaat

Symposium

Op dinsdag 28 mei inspireert het Ouderenfonds beweegprofessionals met het symposium ‘Sterker dan je denkt’ over het aanspreken van senioren in sport en beweging. Zetten we het koffiedrinken altijd voorop, of zijn ouderen sterker dan we denken? Kaartverkoop start op 11 april.

Kom naar het symposium

Op dinsdag 28 mei inspireert het Ouderenfonds beweegprofessionals met het symposium ‘Sterker dan je denkt’ over het aanspreken van senioren in sport en beweging. Zetten we het koffiedrinken altijd voorop, of zijn ouderen sterker dan we denken? Ontdek de sprekers en de workshops hier en koop jouw toegangskaartje.

 

 • Dinsdag 28 mei, inloop 12.15 uur
 • Olympisch Stadion, Amsterdam
 • toegang 10 euro, incl. koffie en thee

 

Programma symposium

12.15   Inloop

12.45  Welkom door Kirsten Andres, directeur Nationaal Ouderenfonds

13.00  Inleiding seniorisme door Richard Ridderinkhof, professor Verouderingswetenschap Universiteit van Amsterdam

13.30  Sportlandschap en senioren door Gijs Haasnoot, projectleider ouderensport NOC*NSF

13.40  Sport en bewegen voor álle senioren door Marnik Gommers, specialist beweeggedrag senioren bij Kenniscentrum Sport & Bewegen

14.00 Pauze

14.10 Start workshops

Workshop 1: Sport- en beweegaanbod voor alle senioren – door Marnik Gommers, specialist beweeggedrag senioren bij Kenniscentrum Sport & Bewegen

Workshop 2: De kracht van perceptie: de invloed van stereotypebenadering op beweeggedrag en motivatie van ouderen – door Casy El Bouhnani, sportconsulent senioren gemeente Den Haag

Workshop 3: De kansen rondom sportaanbod voor ouderen – door Gijs Haasnoot, projectleider ouderensport NOC*NSF en Huub Stammes, voorzitter MasterSport Nederland.

15.10 Paneldiscussie met:

 • Richard Ridderinkhof, professor Verouderingswetenschap aan de Universiteit van Amsterdam
 • Marnik Gommers, Specialist Beweeggedrag senioren bij Kenniscentrum Sport & Bewegen
 • Huub Stammes, voorzitter MasterSport Nederland
 • Casy El Bouhnani, sportconsulent senioren Gemeente Den Haag
 • Anne Bulsink, programmaleider Vitaal bij Nationaal Ouderenfonds
 • Floris Venneman, doelgroep expert & Strateeg – Bureau 50

 

16.00 Afsluiting

Sluit na het symposium direct aan bij de recordpoging boksen met Arnold Vanderlyde!

Inhoudelijke partners

Kenniscentrum Sport & Bewegen draagt bij aan een vitaal en sociaal Nederland, waarin iedereen een leven lang met plezier kan sporten en bewegen. Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor jou als professional in bewegen, zorg, welzijn, overheid, de sport en onderwijs.

De Beweegalliantie is een netwerkorganisatie met een missie: wij willen dat méér mensen méér bewegen in Nederland. Iedere dag. Overal. Want meer bewegen helpt om je vitaler te voelen, gezondheidsproblemen te voorkomen, zeker als je ouder wordt of bent. Meer bewegen draagt bij aan een gezonde, duurzame en sociale samenleving. Het Ouderenfonds is een van onze alliantiepartners en draagt met haar activiteit, de Nationale Beweegweek voor ouderen en in haar rol als cirkeltrekker, bij aan deze gezamenlijke missie.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: