Tekst formaat

Vier Koningsdag samen online

Koningsdag 2019 in Amersfoort – foto ANP

Het is morgen Koningsdag! Ondanks alles wordt het er zeker eentje om naar uit te kijken. Dit jaar gaat Zijne Majesteit met zijn gezin naar Eindhoven. Zij brengen van 11.00 tot 13.00 uur live een bezoek aan de High Tech Campus. Daar wordt in een speciale studio onder andere een talkshow gehouden waar de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane aanschuiven. Ook ontmoet het gezin virtueel mensen en organisaties uit de omgeving. De uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom.

De NOS volgt de activiteiten van koning Willem-Alexander en zijn familie in Eindhoven op de voet. Het Koningsdagprogramma is live online of op televisie te volgen.

Programma

In de studio op de High Tech Campus wordt een uniek programma gepresenteerd, met onder andere de voertuigenkaravaan (van DAF tot de zonneauto van de Technische Universiteit), gesprekken met designers, de Koninklijke familie gaat aan de slag met een hovercraft, er wordt ‘op innovatieve wijze’ een maaltijd bereid en een unieke kans: inwoners kunnen TikTok-video’s inzenden en de makers van de meest geslaagde filmpjes mogen het gezin spreken. 

Speciaal concert van The Streamers

Als afsluiting van een bijzondere dag geven op dinsdag 27 april The Streamers vanaf Paleis Noordeinde een legendarische liveshow, mogelijk gemaakt door onze partner ING. Bij hoge uitzondering en op persoonlijke uitnodiging van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vormt het werkpaleis hét decor voor een concert. De livestream start om 20.00 uur. U krijgt toegang door zich vooraf online aan te melden.

U koopt een gratis ticket via de knop hieronder. Via de link in de bevestigingse-mail krijgt u op 27 april toegang tot de stream. De virtuele deuren gaan om 19.00 uur open, het optreden start om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur kijkt u backstage live mee hoe The Streamers zich voorbereiden. Dit heeft u nodig:

 • Een smartphone, tablet of computer om het optreden te bekijken
 • Een goede internetverbinding

Hulp voor het online concert

Weet u niet goed hoe u een ticket kunt reserveren of hoe streamen werkt? Of heeft u andere vragen over Koningsdag online? Bel vandaag nog de Helpdesk Welkom Online via 088 344 2000 (9-17 uur). Wij helpen u graag! Zo maken we samen van deze online Koningsdag een feestje.

Mevrouw Truggelaar (71) en vrijwilliger Lieke van Welkom Online gaan ook naar The Streamers. Klik op de afbeelding voor een korte video, waarin Lieke uitlegt hoe je zo’n gratis ticket regelt en online het concert kijkt.

Kom ook online

Wilt u wegwijs worden op het internet? Leren wat u online allemaal kunt doen? Start dan met het gratis, laagdrempelige en online lesprogramma Welkom Online. U kunt gelijk beginnen op www.welkomonline.nl of samen met een vrijwilliger van het Ouderenfonds starten. Het lesprogramma wordt ondersteund door VodafoneZiggo, Samsung Nederland en ASML.

Nieuw: het mobiele leven
Volgt u het programma al? Welkom Online heeft een nieuwe module: het mobiele leven. Deze module gaat over het gebruik van de smartphone. Met voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten, waarbij het antwoord u meteen helpt.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: