Tekst formaat

Nieuw bij Welkom Online: alles over de smartphone

Het online lesprogramma Welkom Online heeft een nieuwe module: het mobiele leven. Deze module gaat over het gebruik van de smartphone. Met een smartphone kunt u, naast bellen en sms’en ook internet en apps gebruiken. Zo wordt uw telefoon een heel handig hulpmiddel: je kunt er mee rekenen, informatie opzoeken, videobellen en foto’s delen.

Vijf lessen

Met een smartphone kunt u, naast bellen en sms’en ook internet en apps gebruiken. Wilt u weten wat allemaal? We leggen het in het Welkom Online programma uit aan de hand van 5 lessen.

1. Mijn smartphone

Deze les staat het gebruik van de smartphone centraal; het verschil tussen apple/android toestellen, een simkaart plaatsen, aan- en uitzetten, opladen, swipen, instellingen en natuurlijk wifi en/of mobiel netwerk inschakelen.

2. Bellen en sms’en

Deze les gaat over hoe je kunt bellen en sms’en, maar over ook dingen zoals het adresboek gebruiken, voicemail instellen en afluisteren en hoe videobellen werkt.

3. Een wereld aan apps

In deze les leggen we u uit welke apps er zoal zijn, waar u op moet letten als u een app downloadt en hoe de populairste apps werken.

4. Handige hulpmiddelen

Zo’n smartphone met apps is een heel handig hulpmiddel: je kunt er mee rekenen, informatie opzoeken, contact maken en foto’s delen. En dat is nog lang niet alles!

5. Vermaak en vrije tijd

In de laatste les leert u hoe u foto’s kunt maken en delen, spelletjes spelen, muziek luisteren, video’s kijken en het nieuws lezen.

Met meerdere hulplijnen

Ook na deze module hoeft u het niet alleen te doen. U kunt verschillende hulplijnen inschakelen voor specifieke vragen over uw eigen smartphone. Stel uw vraag bijvoorbeeld aan de winkel, lees een gebruikershandleiding (op papier of online) of neem contact op met de Helpdesk Welkom Online.

Meer over Welkom Online

Welkom Online is een online lesprogramma dat u zelfstandig of samen met een vrijwilliger kunt volgen. U leert bijvoorbeeld over videobellen, een uitje plannen en handige apps. U doorloopt vijf thema’s: uw dagelijkse leven, uw actieve leven, uw sociale leven, uw gezonde leven en mobiele leven. Met voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten, waarbij het antwoord u meteen helpt.

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo, Samsung Nederland en ASML.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: