Tekst formaat

Geen versoepeling? Dit kan wél in december

Na de persconferentie is duidelijk dat we deze feestmaand minder dicht bij elkaar kunnen vieren. Maar er kan heel veel wél! Laat anderen merken dat je aan ze denkt, of beleef samen knusse momenten – op een veilige afstand. Zo zijn we ook dit jaar in december toch nog samen!

Maak een oudere blij met een kerstkaart

De Grote Kerstkaartenactie is groter en actueler dan ooit. Zeker dit jaar wordt een kaartje extra gewaardeerd door ouderen die vanwege het coronavirus minder contact hebben met hun dierbaren en vaak ook opzien tegen de feestdagen. In deze video leggen mevrouw Hulshoff en meneer Torn uit wat een kerstkaart voor hen betekent. Bij het Nationaal Ouderenfonds stromen de kaarten inmiddels binnen.

Schrijf jij ook een kerstkaartje voor een oudere? Dit jaar kan je kiezen: de kaarten zelf in de buurt bezorgen bij eenzame ouderen of deze naar het Ouderenfonds sturen. Wij zorgen dat de kaarten goed terecht komen. Stuur je kerstkaart t/m 15 december 2020 naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort.

Stuur een kerstkaart

Geef een lichtpuntje met een kerstbox

Het is bijna kerst, eindelijk weer wat gezelligheid. Maar voor veel ouderen in Nederland is kerst niet zo knus. Door corona voelen zij zich eenzamer dan ooit. Daar laat je het toch niet bij zitten? Het Ouderenfonds maakt deze kerst duizenden ouderen blij met een bijzondere kerstbox, met alles voor waardevol contact tijdens kerst, iets liefs en wat lekkers. Maak kerst knus, doneer een kerstbox!

Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een mooi alternatief. Door samen met de plaatselijke vrijwilligers de kerstboxen op een veilige manier te bezorgen realiseren we een ontmoeting op afstand en extra aandacht aan eenzame ouderen.

Doneer een kerstbox

Beleef een knusse kerst met ons magazine Goud

Ons magazine is uit, met een speciale editie voor de feestdagen! Met in deze Goud het verhaal van Conny (66) over open kunnen zijn op elke leeftijd én heel veel tips voor een knusse kerst. Lees het magazine online of vraag het blad gratis aan. Ook leuk om weg te geven!

Ons magazine Goud verschijnt 3 keer per jaar en wordt gestuurd naar deelnemers aan onze activiteiten, donateurs en vrijwilligers. Het magazine is voor iedereen die samen ouder wil worden.

Vraag Goud aan

Geniet samen van de Ouderenfonds Kerstshow

Speciaal voor alle ouderen wordt er op 24, 25 en 26 december een feestelijk kerstprogramma uitgezonden. Met inspirerende gasten en mooie verhalen zijn we toch een beetje samen.

De kerstshow is te zien op donderdag 24, vrijdag 25 december en zaterdag 26 december, om 16.00 uur. De show is hier online te zien of via Ziggo TV – kanaal 13 en via Beleef KPN – kanaal 41.

Vragen over het online kijken van de show? Bel dan de Helpdesk Welkom Online via 088 344 2000, bereikbaar op werkdagen (ook op 24 december) van 9.00 tot 17.00 uur.

Naar de Kerstshow

Luister naar OldStars Radio

Met OldStars kunnen ouderen blijven bewegen, op een manier die bij ze past. Nu het sporten in teams even niet kan, is OldStars Radio weer begonnen. Onder de naam Geer & Eer in de Weer (de koffie heren) wordt 2 maal per week (dinsdag & vrijdag) rond 10:00 uur de podcast gemaakt. Eric zit in de studio van OldStars Radio in Laren en zijn mede presentator Gerard breekt in de podcast in vanuit zijn homestudio in Leeuwarden.

Beluister de podcast

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: