Tekst formaat

De Grote Kerstkaartenactie in de klas

We zijn weer begonnen! Je kan weer met je klas kerstkaarten schrijven, knutselen en kleuren voor eenzame ouderen. Doe jij ook mee?

Stuur jij ook een kerstkaartje?

Yes, bijna kerst! Kijk jij ook zo uit naar gezelligheid, warmte en lichtjes? De feestdagen zijn voor veel mensen hét moment om samen tijd door te brengen. Maar niet voor iedereen… Veel ouderen voelen zich eenzaam en hebben weinig contact tijdens de feestdagen. Ze krijgen bijna nooit bezoek of een vrolijk kaartje van iemand die aan ze denkt.

Om deze mensen op te vrolijken organiseren Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL in 2023 voor de negende keer De Grote Kerstkaartenactie. Een kaart is zoveel meer dan alleen een papiertje. Het laat zien dat iemand aan je denkt én zorgt voor een glimlach. Een klein gebaar met groot effect!

Vrolijke verrassing

Meedoen met De Grote Kerstkaartenactie? Leuk! Maak en schrijf een vrolijke kerstkaart alleen of met je klas en bezorg deze bij eenzame ouderen in jouw wijk. Zo heb je direct de kans om naar elkaar te zwaaien of een praatje te maken! Je kunt je kaarten ook naar het Nationaal Ouderenfonds sturen. Zij zorgen er samen met PostNL voor dat deze voor kerst terechtkomen bij woonzorgcentra in heel Nederland, zodat de mensen die daar wonen een vrolijke verrassing in hun brievenbus vinden. Samen bezorgen we de mooiste dagen van het jaar!

Aanmelden kerstkaartenactie scholen

De aanmeldperiode voor de sets kaarten in 2023 is verstreken. Natuurlijk kan je nog steeds meedoen en zelf kaarten maken! 

 

Zijn de kaarten af? Dan zijn er twee opties:

1.  Scholen kunnen de kerstkaarten tot 15 december naar het Nationaal Ouderenfonds sturen. Dan zorgen wij voor de bezorging.
2. Leerlingen bezorgen vóór kerst de kaarten zelf bij ouderen in de wijk.

 

Wil je zelf meedoen met De Grote Kerstkaartenactie? Dat kan ook! Lees meer over De Grote Kerstkaartenactie voor particulieren.

 

Veel plezier bij het schrijven en bezorgen van de kerstkaarten! De Grote Kerstkaartenactie is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met PostNL Bijzondere Momenten Fonds en Kidsweek. Samen bezorgen we duizenden ouderen vrolijke en mooie momenten deze kerst.

 

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: