Tekst formaat

Ingezonden brief


Wij mochten onderstaande brief ontvangen van een deelneemster aan ons programma Welkom Online.

 

Aan het Nationaal Ouderenfonds

Smallepad 30e

3811 MG Amersfoort

 

27 juni 2021

Geachte heer, mevrouw,

Begin van dit jaar kreeg ik van U bericht dat ik in aanmerking kwam voor een tablet en dat ik daar ook een begeleidende vrijwilligster bij kreeg.

Aanvankelijk stond ik daar wat huiverig tegenover, omdat ik – waarschijnlijk vanwege mijn leeftijd (87 jaar) het misschien niet meer zo goed zou kunnen volgen. Immers ik ben nog van de generatie die nog met de kroontjespen en het inktlapje heeft leren schrijven.

Toen mevrouw Naomi (mijn begeleidster) voor de eerste kennismaking kwam, geduldig stap voor stap uitlegde hoe het werkte en wat je er allemaal mee kon, besefte ik dat ik in een heel andere wereld stapte en na dat eerste bezoek was ik al blij dat ik wist hoe je de tablet aan en uit kreeg. En waar de thuisknop zat!

Wij zijn nu een half jaar later en ik begin mijn dag met een muziekje bij het ontbijt en na Fats Domino, Ray Charles en Rob Hoeke’s boogi woogi’s heb ik genoeg energie om de dag te beginnen!

Daar ik ook erg geïnteresseerd ben in tuinen en alles wat groeit en bloeit, ben ik inmiddels ook een stuk wijzer geworden door alle informatie via de tablet.

Ook heb ik ontdekt dat je prachtige foto’s ermee kunt maken, mijn tuin is dan ook een dankbaar onderwerp.

Mijn zus van 89 jaar die sinds kort ook de eerste stappen in de digitale wereld heeft gezet woont in Brabant en dankzij de tablet kan ik al die mooie foto’s delen.

Al met al heeft de tablet mijn leven een positieve wending gegeven en een verrijking in vele opzichten. Ik wil u dan ook heel hartelijk voor alles bedanken en U veel succes wensen met Uw werk, opdat U nog veel meer mensen blij kunt maken en misschien ook minder eenzaam.

 

Met hartelijke groeten, verblijf ik

Hoogachtend,

Jane Meyer

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: