Tekst formaat

Zakelijk fondsenwerver

Ben jij de resultaatgerichte netwerker die energie krijgt van het aangaan van mooie samenwerkingen met uiteenlopende organisaties? Wil je daarnaast bijdragen aan de realisatie van de missie van een ondernemende goede doelen organisatie? Lees dan verder!

Zakelijk fondsenwerver/relatiebeheerder | 36 uur

Ben jij de resultaatgerichte netwerker die energie krijgt van het aangaan van mooie samenwerkingen met uiteenlopende organisaties? Wil je daarnaast bijdragen aan de realisatie van de missie van een ondernemende goede doelen organisatie? Lees dan verder!

Wie zijn wij?

Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze speerpunten zijn: actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving én het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen we onder andere met sport- en beweegprogramma’s zoals OldStars en De Derde Helft maar ook met initiatieven zoals de breiclub, de BoodschappenPlusBus, en een programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Ook biedt het Nationaal Ouderenfonds veel individuele aandacht, bijvoorbeeld in de vorm van uitjes, concerten en kerstattenties. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doen we samen!

Het Nationaal Ouderenfonds viert in 2023 haar 70e verjaardag. Onze activiteiten om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen zijn iedere dag hard nodig. Dit doen wij met ca. 30 enthousiaste collega’s en bijna 6000 vrijwilligers.

Wat ga je doen?

Als Zakelijk Fondsenwerver/relatiebeheerder weet jij verbinding te maken met de juiste mensen bij bedrijven en instellingen. Je gaat partnerships aan door mensen aan te haken en aangehaakt te houden. Je schrijft creatieve plannen en voorstellen om bedrijven warm te maken voor de doelen van het Nationaal Ouderenfonds. Je bent verbindend binnen en buiten de organisatie en draagt zorg voor verwachtingsmanagement met alle betrokkenen. Je stelt overeenkomsten op en  ook de verdere uitwerking en afhandeling intern begeleid en monitor je.

Je creëert aansprekende proposities voor bedrijven en weet deals af te sluiten met een getekende overeenkomst.

In het kort jouw taken:

 • Je bent ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds en wordt in de markt ook als zodanig ervaren.
 • Je bent proactief in het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden met zakelijke relaties, andere interessante partijen.
 • Je bent een relatiebouwer en draagt proactief bij aan de naamsbekendheid van het Ouderenfonds
 • Je schrijft voorstellen die aansluiten bij de wens/gedachte van de zakelijke relatie en de doelstellingen van het Nationaal Ouderenfonds en concretiseert dit in een passende aanpak voor elke relatie
 • Je monitort de voortgang van de projecten in relatie tot de verwachtingen van de relaties en stuurt bij wanneer nodig

 

Wie wij zoeken

Een professional die gedreven is om nieuwe zakelijke relaties tot stand te brengen en deze te onderhouden. Je bent goed in het opbouwen van nieuwe contacten maar ook in het onderhouden van relaties. Je denkt in mogelijkheden en handelt proactief. Je houdt ervan om op pad te gaan en bedrijven te bezoeken. Je hebt veel creatieve ideeën én je werkt tegelijkertijd met een duidelijk doel voor ogen.

Verder herken jij je in onderstaande:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een commerciële functie, bij voorkeur als fondsenwerver
 • Je bent proactief en beschikt over zelfstartend vermogen
 • Creatief, weet anderen te enthousiasmeren én doelgericht

 

Wat we bieden

 • Salaris (schaal 8 tot 10 van de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening €2.836,- en maximaal €4.927,- bruto per maand bij fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring & opleiding)
 • Een individueel budget van 18% van je jaarsalaris dat je kunt uitgeven aan extra verlofdagen of een extra uitkering in de vorm van geld
 • Een persoonlijk loopbaanbudget die je kunt besteden aan jouw eigen ontwikkeling, trainingen of bijv. coaching
 • Een warme organisatie met betrokken collega’s, organisatie- en teamuitjes en koffiemomenten met collega’s
 • Zinvol werk in een betrokken team bij een informele, jonge organisatie
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te leren van ervaren collega’s
 • Een modern kantoor op loopafstand van station Amersfoort waar je voor meetings en inspiratie aanwezig bent
 • Flexibel (thuis max 50%) werken, zodat jij je privéleven en je werkleven perfect in balans kunt houden

 

Solliciteren

Interesse? Stuur dan uiterlijk 30 januari 2023 je cv en motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen m­et Nathal van Rijn (directeur a.i.), bereikbaar via 06-53130339.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: