Tekst formaat

Contentmaker

Dus jij bent een maker? Wij zoeken een collega die energie krijgt van het maken en beheren van content die ons écht vooruit helpt als goed doel voor ouderen. Weet jij onze boodschap in beeld en woord feilloos over te brengen en bezit jij dé perfecte combinatie van productiviteit en creativiteit? Lees dan hier verder en solliciteer!

Contentmaker | 28-36 uur per week

Dus jij bent een maker? Wij zoeken een collega die energie krijgt van het maken en beheren van content die ons écht vooruit helpt als goed doel voor ouderen. Weet jij onze boodschap in beeld en woord feilloos over te brengen en bezit jij dé perfecte combinatie van productiviteit en creativiteit? Lees dan hier verder en solliciteer!

Wie zijn wij?

Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze speerpunten zijn: actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving én het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen we onder andere met sport- en beweegprogramma’s zoals OldStars en De Derde Helft maar ook met initiatieven zoals de breiclub, de BoodschappenPlusBus en een programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doe je samen!

Dit ga je doen

Als contentmaker word je onderdeel van ons kennis & communicatieteam, waarbij je nauw samenwerkt met de communicatieadviseurs en verantwoordelijk bent voor het maken én beheren van content voor het Nationaal Ouderenfonds. In je uitingen richt jij je tot onze externe doelgroepen: deelnemers, vrijwilligers, donateurs, partners, stakeholders en volgers.

Aan jou de taak om informatie, nieuws en kennis om te zetten in aansprekende en relevante content. Hierbij maak je de creatieve vertaalslag van communicatieplan naar eindproduct en je vindt het leuk om collega’s en onze externe doelgroepen hiermee te inspireren en verrassen.

Jouw werkzaamheden binnen deze functie zijn heel afwisselend. De ene dag schrijf je een artikel over ouderen en digitalisering voor onze website. De andere dag maak je een plan voor een vlog (met bijbehorende scripts en draaiboeken) voor de kerstcampagne. Met jouw crossmediale content vergroten wij ons bereik en draag je bij aan de versteviging van onze autoriteit op het gebied van samen goed ouder worden.

Jouw taken & verantwoordelijkheden op een rij:

 • Je creëert gevarieerde content in tekst, beeld en video voor al onze doelgroepen en kanalen
 • Je maakt en plaatst de dagelijkse social media content op basis van de contentplanning
 • Je doet de vormgeving voor diverse middelen op basis van de huisstijl en/of templates
 • Je interviewt deelnemers, vrijwilligers, donateurs en partners en maakt er verhalen van
 • Jij houdt onze websites bij en voert zelfstandig aanpassingen door in het cms
 • Je maakt communicatiemiddelen die horen bij de communicatieplannen van projecten, diensten, acties en evenementen
 • Je pakt de webcare op; je reageert op vragen via social media
 • Je bent nieuwsgierig en zet nieuws, artikelen, publicaties en onderzoeken om naar relevante content voor onze doelgroepen
 • Je zorgt voor de plaatsing van advertenties en betaalde (partner)content

 

Wat wij zoeken

Je bent communicatief sterk, werkt graag zelfstandig en hebt een vlotte pen (cliché, maar wel cruciaal). Je bent nieuwsgierig en wilt graag leren. Je bent bekend met nieuwe kanalen zoals social media, apps, blogs en vlogs. Ook bezit je de perfecte combinatie van productiviteit en creativiteit om complexe informatie gemakkelijk om te zetten tot duidelijke én aantrekkelijke content. Daarnaast ben jij met jouw proactieve houding altijd op zoek naar samenwerking en kansen en schakel je hier graag over met collega’s van de diverse teams.

Dus jij …

 • Hebt minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Hebt kennis van design
 • Een aantal jaren ervaring met het schrijven van content
 • Computersystemen en software snel onder de knie
 • Je bent punctueel en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Bent proactief en beschikt over een zelf startend vermogen

 

Wat we bieden

 • Salaris (schaal 6 tot 7 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening €2.395 ,- tot €3.653,- bruto per maand bij fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring & opleiding)
 • Een individueel budget van 18% van je jaarsalaris dat je kunt uitgeven aan extra verlofdagen of een extra uitkering in de vorm van geld
 • Een persoonlijk loopbaanbudget die je kunt besteden aan trainingen of bijv. coaching
 • Organisatie- en teamuitjes en (virtuele) koffiemomenten met collega’s
 • Zinvol werk in een betrokken team bij een informele, jonge organisatie
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te leren van ervaren collega’s
 • Een modern kantoor op loopafstand van station Amersfoort waar je voor meetings en inspiratie aanwezig bent
 • Flexibel (thuis) werken 50% van de werktijd, zodat jij je privéleven en je werkleven perfect in balans kunt houden

 

Solliciteren

Interesse? Stuur dan uiterlijk 30 januari je cv en motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Jorieke Linnenkamp (Contentmanager) via 06 34296037.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: