Tekst formaat

Transdev nieuwe hoofdsponsor mobiliteit bij het Nationaal Ouderenfonds

Vanaf 1 oktober 2021 is het mobiliteitsbedrijf Transdev Nederland de nieuwe hoofdsponsor mobiliteit bij het Nationaal Ouderenfonds. Directeur Corina Gielbert zette op het hoofdkantoor te Hilversum, samen met Lucien Brouwers, directeur Transport on Demand bij Transdev Nederland, een handtekening om te bezegelen dat beide organisaties samen de krachten bundelen voor ouderen in Nederland.

Het ondertekenmoment met links directeur Ouderenfonds Corina Gielbert en rechts directeur Transport on Demand bij Transdev Nederland Lucien Brouwers.

Een leeftijdsvriendelijk en bereikbaar Nederland

Met deze samenwerking draagt Transdev Nederland eraan bij dat ouderen weer de deur uit kunnen gaan en mensen kunnen ontmoeten. Want stel je voor dat je zelf nooit meer iemand zou zien? Sociaal contact is niet voor iedere oudere vanzelfsprekend. Sommigen hebben maar eens per maand contact. Veel ouderen zien mobiliteit als een uitdaging. Zo hebben ruim 1 miljoen 60-plussers geen rijbewijs en ziet een derde van de ouderen op tegen het reizen met openbaar vervoer.

Door de steun van Transdev Nederland kan het Ouderenfonds de projecten op het gebied van mobiliteit, waaronder de PlusBus, blijven continueren en nieuwe plannen verder ontwikkelen. In de toekomst wil het Ouderenfonds Plusbussen laten rijden in meer regio’s en toewerken naar een leeftijdsvriendelijk en bereikbaar Nederland door in gesprek te gaan met de doelgroep, gemeenten en andere mobiliteitsaanbieders. Transdev en het Ouderenfonds vinden elkaar in deze ambitie.

Partners: Transdev Nederland & Het Ouderenfonds

Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds: “Met Transdev Nederland heeft het Ouderenfonds een sterke partner op gebied van mobiliteit erbij. De wens en de ambitie van Transdev Nederland om te groeien naar een duurzame en maatschappelijk betrokken organisatie is een perfecte basis voor een samenwerking met het Ouderenfonds,” zegt Gielbert. 

Transdev Nederland is de drijvende kracht achter bekende merknamen als Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Met bussen, treinen, taxi’s, autonome shuttles en zelfs ambulances is Transdev actief in heel Nederland. Een belangrijk onderdeel van dit pakket is het gespecialiseerde doelgroepenvervoer, dat Transdev uitvoert onder de naam Connexxion Taxi Services. Lucien Brouwers: “Mobiliteit is maatwerk. Dankzij de juiste vorm van vervoer kun je meedraaien in onze maatschappij. Ook ouderen die zonder speciaal vervoer minder makkelijk de deur uit kunnen. We brengen ze bijvoorbeeld naar hun familie, naar medisch specialisten, naar de dagbesteding of naar de kapper. Zo kunnen we eraan bijdragen dat ouderen midden in het leven kunnen blijven staan. Daarom zijn wij trots op deze samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds.”

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: