Tekst formaat

Speciale kerstshow én concert voor alle ouderen

> Kijk de kerstshow en het concert hier online

Het Nationaal Ouderenfonds brengt dit jaar een bijzonder kerstconcert en een prachtige kerstshow naar de huiskamers van alle ouderen in Nederland. De afgelopen maanden hebben ouderen vanwege corona belangrijke sociale activiteiten en contact met dierbaren moeten missen. Uit onderzoek van het Ouderenpanel blijkt zelfs dat een kwart van de ondervraagden de kerstdagen dit jaar helemaal overslaat. Het Ouderenfonds hoopt met de twee programma’s een lichtpuntje te kunnen brengen. 

Studio kerstshow Ouderenfonds en ITV

Kerstconcert

Het exclusieve kerstconcert van het Nationaal Ouderenfonds, mede mogelijk gemaakt door het Zadelhoff Cultuur Fonds, bracht jaarlijks ruim 2.000 ouderen bij elkaar in het prachtige Concertgebouw in Amsterdam. Dit jaar wordt het concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest opgenomen en via Ziggo TV en Beleef KPN uitgezonden. Zo kunnen alle ouderen hier thuis van genieten.

Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds: ‘Juist in deze tijd is het concert zo belangrijk want muziek brengt mensen met elkaar in verbinding. Daarom zijn wij blij dat we het toch gelukt is om op deze manier het concert bij ouderen te brengen.’

Het concert wordt opgenomen in het Concertgebouw in Amsterdam. Maartje van Weegen presenteert het concert en interviewt musici. Het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) staat onder leiding van dirigent Nil Venditti. Een speciaal podium wordt geboden aan solist Louis Cabrera Martin (contrabas).

> Download het programmaboekje (pdf)

Kerstshow 

De jaarlijkse kerstdiners van het Nationaal Ouderenfonds zijn vervangen door 20.000 kerstboxen die door vrijwilligers door het hele land worden uitgedeeld. In de box zit een uitnodiging voor de exclusieve kerstshow van het Ouderenfonds en ITV, gepresenteerd door Vivian Slingerland.

Programma

In de show leest Vivian een gedicht voor en komt een oudere aan het woord over actief ouder worden en het voorkomen van eenzaamheid. Daarnaast vertelt Ineke Stroeken, voormalig directeur Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, over kerstgebruiken en tradities. Ook zijn er compilaties van BN’ers die een kerstwens uitspreken en is er een reportage over het uitdelen van de kerstboxen met een PlusBus.

En verder: oud nieuwslezeres Noraly Beyer vertelt wat kerst voor haar betekent. Francis van Broekhuizen, Nederlandse operazangeres en comédienne, zal vertellen en zingen. Daarnaast is er nog een duet met Lisa Lois, winnaar X-Factor 2009 en Dennis van Aarssen, winnaar The Voice of Holland 2019 en Edison Jazzism Publieksprijs winnaar 2020. 

De sterwens uit de show

Wilt u deze feestdagen ook een lichtpuntje met anderen delen? Hang onze sterwens voor uw raam of plak hem bij uw voordeur. Zo wenst u de mensen die de kaart zien het allerbeste! Deze ster komt terug in de kerstshow. Download hier gratis de sterwens van het Ouderenfonds.

Download de ster (pdf)

Kijk en luister ook mee deze kerst

Uitzending kerstconcert
Het kerstconcert is te zien op vrijdag 25 en zaterdag 26 december om 11.00 uur via Beleef KPN, kanaal 41 en op deze website via ouderenfonds/kerstshow. Alleen op vrijdag is het concert ook om 11:00 te bekijken via Ziggo TV- kanaal 13. Een nieuwjaarseditie van het concert is op maandag 4 januari te beluisteren via NTR Radio 4 in het programma Avondconcert. 

Uitzending kerstshow
De kerstshow is te zien op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 december, om 16.00 uur op deze website via ouderenfonds/kerstshow, Ziggo TV- kanaal 13 en Beleef KPN, kanaal 41.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: