Tekst formaat

Piet: “Ik voel dat ze nog steeds bij me is”

Piet Wolters ontmoette Hannie, zijn vrouw, op de dansschool. “Ik had meteen het gevoel dat dit liefde op het eerste gezicht was. Sinds 2005 is hij weduwnaar. “We hadden nog zoveel plannen samen en een heel leven voor ons. Dat vind ik nog steeds heel moeilijk.”

Vuurwerk

Na hun eerste ontmoeting stappen Piet en Hannie al snel in het huwelijksbootje. “Het voelde gelijk goed. We deden alles samen en er was veel vuurwerk. We konden ook wel eens ontploffen hoor, maar daarna was het snel weer goed.” Niet veel later worden twee zonen geboren. “Ik vond dat het mooiste moment uit mijn leven. Mijn vrouw deed alles voor de kinderen, dat was mooi om te zien.”

“Het went nooit”

“Mijn vrouw werd ziek. Ik ben intensief mantelzorger geweest en probeerde het huishouden zo goed mogelijk te regelen.” Na 30 jaar samen te zijn met Hannie moet Piet afscheid nemen. “Toen mijn ouders overleden, waren ze op een leeftijd dat je het kan verwachten. Mijn vrouw was pas 50. We maakten constant plannen en dat kon ineens niet meer. Het went nooit.”

Emoties

Na het overlijden van Hannie verliest Piet zich in de drank. “Vlak na het overlijden waren er zoveel emoties, ik kon alleen maar huilen. Ik had heel weinig mensen om mee te praten en dronk mezelf helemaal de vernieling in. Op sommige momenten hoefde het van mij niet meer. Tot ik het verdriet van mijn jongens zag. Toen zag ik dat ik moest stoppen met drinken.”

Circuit

Om het verdriet te verwerken is Piet vaak op het circuit te vinden. “Mijn zoon had een race auto gekocht. Ik heb toen een rijbewijs gehaald voor het circuit. Op de achtervleugel van de auto hadden we een sticker geplakt voor mijn vrouw. Na het rijden had ik altijd de gewoonte om met mijn handen over de vleugel te gaan om steun te vragen.”

Moppie

Piet heeft nog altijd het gevoel dat Hannie bij hem in de buurt is. “Ik noemde haar altijd moppie. Ze was echt mijn alles. Ik voel dat ze nog steeds bij me is. Als ik naar bed ga, praat ik eerst nog even in mijn gedachten met haar.”

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: