Tekst formaat

Olga Commandeur op beweegvisite bij Corry van Erck (91): ‘’Use it or lose it’’

Breda, 12 mei 2023 – Vandaag ging Olga Commandeur, ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, op beweegvisite bij winnares Corry van Erck (91). Deze speciale winactie is onderdeel van Nationale Beweegweek voor ouderen en markeert de finale van een week lang bewegen met, voor en door ouderen door heel het land. Corry ontving haar idool eerst wat verlegen, maar toen de koffie op was en ze samen gingen bewegen was deze kwieke dame volledig in haar element. Het werd een onvergetelijke en actieve ochtend.

Use it or lose it
Tijdens een kop koffie en een stuk feestelijke taart praten Olga en Corry samen over ouder worden en blijven bewegen. Corry is al jarenlang fan van Olga op tv: ‘’Sommige mensen hebben er op hun oude dag geen zin meer in, maar ik doe altijd graag met Olga mee. Ook als het snel gaat! Alleen met springen dacht ik, laat ik dat maar niet meer doen.’’ Olga legt uit: ‘’Vroeger zeiden ze nog rust roest, maar tegenwoordig zeggen ze het nog veel beter. Namelijk: ‘use it or lose it’. Dat betekent gebruik het, of raak het kwijt. En zo werkt het met je spieren ook.’’

Sociaal moment
Dochter Anke gaf haar moeder op voor de winactie, voor een beweegvisite van Olga thuis. ‘’Mijn lieve actieve mama van 91 jaar, altijd in de weer voor anderen, had het in de coronatijd heel zwaar doordat ze nauwelijks bezoek durfde te ontvangen. Haar sociale moment van de dag werd meedoen met Olga op tv. Met twee waterflesjes als gewichten bij de hand. Ze is al vanaf haar dertigste erg slechtziend, dus Olga op visite, dus haar idool van dichtbij kunnen zien, zou toch werkelijk een topverrassing zijn!’’ En vandaag stond Olga dus écht voor de deur van de winnares.

Niet alleen
Corry houdt het bewegen vol omdat zij dit niet alleen doet. Samen in een groep dames – bijna allen rond de 90 jaar – doen zij tweewekelijks mee met cognitieve fitness. Gré, Jopie, Jopie, Dora, Maria en Corry weten niet van ophouden. ‘’We merken ook echt dat het wat doet, dat je er sterker van wordt, ook nog op onze leeftijd. Dus we hebben gevraagd of het vaker kan!’’ Corry’s dochters Anke en Wilma zijn supertrots op hun moeder. ‘’Ze doet het maar mooi wel!’’

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: