Tekst formaat

Libéma Open zet zich samen met Nationaal Ouderenfonds in voor senioren en sport 

OldStars Tennis en Padel clinics op dinsdag 11 juni tijdens de Libéma Open 

Op dinsdag 11 juni richten de Libéma Open, het Nationaal Ouderenfonds, KNLTB, Brabant Sportfonds en Sportservice Noord Brabant zich op senioren en sport. Deze dag staat in het teken van OldStars Tennis & Padel, speciaal ontwikkeld voor 65-plussers om op latere leeftijd actief te blijven.  

Tijdens de Libéma Open, die plaatsvindt van 8 tot 16 juni, inspireren het Nationaal Ouderenfonds, KNLTB, Brabant Sportfonds en Sportservice Noord Brabant verenigingen om ouderenvriendelijke sportactiviteiten aan te bieden. Op 11 juni vinden clinics voor senioren plaats en Tom Okker, voormalig Wimbledonspeler en ambassadeur van OldStars Tennis, verzorgt een meet & greet om 12.00 uur. Om 15.00 uur is er een themasessie voor verenigingen die interesse hebben in OldStars-programma’s. 

OldStars Sport 

OldStars Tennis en Padel zijn onderdeel van OldStars Sport, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Dit programma bevordert vitaliteit en sociale verbindingen onder 65-plussers. OldStars Sport biedt 16 aangepaste sporten aan, waaronder voetbal, hockey, handbal en tennis. In Nederland nemen al 13.000 senioren deel aan OldStars-activiteiten bij 700 sportverenigingen. 

Uit de impactmeting van 2023 van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat OldStars een positieve invloed heeft op het welzijn van ouderen. Maar liefst 92% van de deelnemers geeft aan zich beter in hun vel te voelen dankzij OldStars, en 90% ervaart meer gezelligheid in hun leven. Daarnaast meldt 88% een verbetering in lichamelijke conditie 

Carlie van Teeckelenburgh van het Nationaal Ouderenfonds roept verenigingen op om zich aan te sluiten: “Samen bewegen verbetert de levenskwaliteit van 65-plussers. Met OldStars zorgen we voor een breed beweegaanbod, zodat iedereen actief kan blijven. Doe mee en meld je aan!” 

Verenigingen die willen deelnemen aan OldStars Sport kunnen contact opnemen met Carlie van Teeckelenburgh via c.vanteeckelenburgh@ouderenfonds.nl of 06 387 106 53. 

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: