Tekst formaat

Nationaal Ouderenfonds omarmt GoldenSports

Met als doel: meer ouderen bewegen samen tegen eenzaamheid

11 april 2024

Het Nationaal Ouderenfonds en Stichting GoldenSports bundelen hun krachten om het sport- en beweegaanbod voor ouderen bij elkaar te brengen. Hiermee ontstaat er één organisatie die sport en beweegactiviteiten voor senioren organiseert bij de sportvereniging én in de wijk.

Het beweegaanbod van het Ouderenfonds bestond al uit 700 initiatieven bij sportverenigingen onder de naam OldStars. De trainingen van GoldenSports vinden juist plaats in de wijk en zijn niet verbonden aan een sportclub. Door samen verder te gaan krijgen ouderen nog meer mogelijkheden om samen te bewegen en verbonden te blijven met de maatschappij. 

GoldenSports

Samen bewegen tegen eenzaamheid
Het Ouderenfonds en Stichting GoldenSports gaan samen verder en hebben elkaar gevonden in hun doel: samen in beweging blijven tegen eenzaamheid. Stichting GoldenSports wil alle ouderen zolang mogelijk fit houden en verbinden met buurtgenoten. Daarom hebben zij de succesvolle GoldenSports trainingen ontwikkeld waarmee ouderen met buurtgenoten, in de eigen wijk, buiten kunnen sporten en bewegen. De trainingen worden gegeven onder professionele begeleiding, met hulp van vrijwilligers. GoldenSports is in tien jaar gegroeid naar 60 locaties in zo’n 30 plaatsen in Nederland.

Beweegaanbod voor álle 65-plussers
Het Ouderenfonds heeft als doel dat álle 65-plussers toegang hebben tot een verantwoorde beweeg- of sportomgeving in de buurt. GoldenSports is een prachtige nieuwe aanvulling op het beweegprogramma van het Ouderenfonds, juist omdat dit het beweegaanbod flink vergroot. Met de aangepaste spelvormen van OldStars bij verenigingen en vanaf nu dus óók GoldenSports in de wijk brengt het Ouderenfonds steeds meer senioren fysiek en sociaal in beweging, om eenzaamheid tegen te gaan.

“Door samen verder te gaan met het Ouderenfonds vergroten we onze slagkracht en kunnen we nóg meer ouderen in de wijk bereiken” – Ellen van den Hoogen, directeur GoldenSports.

Door GoldenSports toe te voegen heeft ons beweegaanbod veel meer diversiteit gekregen, er is voor iedere 65-plusser wat wils!” – Kirsten Andres, directeur-bestuurder Nationaal Ouderenfonds.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: