Tekst formaat

Met een goed gehoor het veld op

Het Ouderenfonds & Van Boxtel | Hans van Dorp (69) is al heel zijn leven een échte Feyenoorder. Door OldStars walking football staat hij nog steeds op het veld bij zijn favoriete club. Maar hij merkt dat hij ouder wordt. ‘Er gaat altijd wat slijten. Bij mij is dat mijn gehoor.’

Samen met zijn vrouw woont Hans naast de Erasmus brug in Rotterdam. ‘Ik heb Marbella voor de deur en ik woon vlakbij het stadion.’ Hans is nog erg actief. Zo werkt hij met veel plezier twee dagen per week bij Schmidt Zeevis in de winkel. Ook vangt hij tegenwoordig zelf wel eens een vis. ‘Ik ben sinds kort met een vriend, ook een oud-voetballer, gaan vissen. Dan zitten we, op z’n Rotterdams gezegd, lekker te ouwehoeren.’

Gehaktmolen

Toch merkt Hans ook dat hij ouder wordt. Ongeveer vier jaar geleden moest hij de televisie steeds harder zetten. ‘Er gaat altijd wat slijten. Bij de één zijn dat z’n knieën en bij mij is dat mijn gehoor. Ik heb een slagerij gehad. Ik denk dat ik mijn gehoorverlies heb opgelopen door de gehaktmolen.’ Niet alleen Hans had last van zijn gehoorverlies, maar ook zijn omgeving werd ermee geconfronteerd. ‘Ze zeiden wel eens tegen mijn vrouw: hoort Hans slecht? Dan ga je toch wel denken hoe het verder moet. Een teamgenoot had twee hoortoestellen en die zei tegen mij: ‘Hans, alles wat levens verbeterend is, moet je doen.’ Toen ben ik wel een beetje wakker geschud.’

Uitstellen

Van Boxtel hoorwinkels zit bij Hans om de hoek. ‘Je wilt het zo lang mogelijk uitstellen, maar ik heb toch maar eens een gehoortest laten doen. Uit de test kwam dat ik 50% minder hoor.’ Hans is blij met de hulp die hij krijgt. ‘Geweldige vrouw bij Van Boxtel. Ze gaf aan dat hoe langer je ermee wacht, hoe slechter je gehoor wordt. Hoortoestellen stimuleren juist de gehoorgang.’

Waarschuwen

Als Hans merkt dat er iemand niet goed hoort, waarschuwt hij. ‘Door het te zeggen tegen mensen help ik ze juist. Zelf heb je het vaak helemaal niet door, maar je omgeving wel. Hij vindt het niet erg om  hoortoestellen te dragen. ‘Ik heb er helemaal geen last van. Je voelt ze niet zitten en ik heb nog een volle kop met haar. Ik vind het fijn dat ik alles nu goed hoor. Het is belangrijk dat je je sociale contacten goed kunt onderhouden.’

Hoortest

Bent u benieuwd naar de conditie van uw gehoor? Maak dan een afspraak bij een Van Boxtel winkel bij u in de buurt. Een gehoortest is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Van Boxtel hoorwinkels bestaat dit jaar 65 jaar! Maak een afspraak en profiteer nog tot en met 31 december van onze jubileumactie. Voor meer informatie: vanboxtelhoorwinkels.nl/kwaliteit-zonder-prijskaartje

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: