Tekst formaat

Ouderenfonds 1 van de 2 goede doelen van Louwman Fairshare

Het familiebedrijf Louwman, wat u wellicht kent van de autodealers en het Louwman Museum, bestaat 100 jaar! Onder de naam ‘Louwman Fairshare’ zamelt Louwman geld in en schenkt dat na verdubbeling van elke donatie aan goede doelen om mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken. Dit jaar is gekozen voor het Nationaal Ouderenfonds en Fietsmaatjes.NL.

“Louwman zet zich al 100 jaar in voor mobiliteit”, zegt Eric Louwman, President van Louwman Group. “Dat gaat verder dan een auto of fiets. Het gaat om bewegingsvrijheid, een vorm van vrijheid die niet gegarandeerd, maar wel iedereen gegund is. Wij helpen mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. Voorbij de fysieke beperkingen of het ontbreken van vervoer.”

Mobiliteit voor iedereen
“Wij bieden Mobility for life, ook als je door fysieke of financiële obstakels beperkt wordt.” Daarom zamelt Louwman geld in samen met klanten en relaties in het kader van Louwman Fairshare en doneert dat vervolgens aan goede doelen die hulpbehoevenden helpen om mobiel te zijn. Louwman verdubbelt elke gedoneerde euro, tot € 100.000 per jaar.

Goede doelen
Met de inzamelingsactie worden dit jaar het Nationaal Ouderenfonds en Fietsmaatjes.NL gesteund. Beiden zijn organisaties die zich met ziel en zaligheid inzetten voor mobiliteit en vrijheid van beweging voor iedereen, in het bijzonder voor ouderen en voor mensen die een beperking bij bewegen ervaren. De visies van de twee goede doelen sluiten goed aan bij de duurzame ontwikkelingsplannen van Louwman.

Uitwaaien tegen eenzaamheid
Kirsten Andres, directeur van het Ouderenfonds, legt uit waarom deze actie zo belangrijk is: “Je even weer vrij voelen, hoe kun je dat beter doen dan in de natuur, door uit te waaien aan zee? Voor veel ouderen is dit helaas vaak niet meer mogelijk. Vaak vallen met de jaren hun sociale contacten weg en blijven zij noodgedwongen alleen thuis.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen en te bestrijden. Daarom organiseren we allerlei activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten, zoals onze stranduitjes!

Even het huis uit, de zeewind voelen en het samen gezellig hebben. En met hulp van onze geweldige vrijwilligers kan echt iedereen het strand op. Alle drempels zijn weggenomen. Een heerlijk dagje uit waarin je je weer even vrij voelt en andere mensen leert kennen. Dat maakt een uitje extra waardevol. Want ouder worden doe je samen!”

Stevige basis
Om het belang van het initiatief en de betrokkenheid van Louwman als organisatie te onderstrepen ontvangen de goede doelen een gegarandeerde bijdrage. Het uiteindelijk opgehaalde bedrag wordt na een jaar evenredig verdeeld tussen het Nationaal Ouderenfonds en Fietsmaatjes.NL.

Klanten kunnen eenvoudig doneren in de showroom of via www.louwmangroup.nl/fairshare. Hier kan men tevens terecht voor (meer) informatie en voorwaarden over het initiatief. Bijdragen aan Louwman Fairshare kan al vanaf € 1,-.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: