Tekst formaat

Karin Bloemen en het Ouderenfonds brengen ouderen een lichtpuntje met kerst

8 december 2022

Kerst is een tijd van gezelligheid, lichtjes en warmte. Maar veel ouderen brengen de dagen alleen door. Voor hen is deze periode koud, grijs en zelfs eenzaam. Daarom maakt het Ouderenfonds samen met honderden vrijwilligers én Nederlands cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen dit jaar duizenden ouderen blij met een kerstbox aan de deur. Samen geven we kerst kleur!

Mevrouw Caroline Roemer (83) neemt de kleurrijke kerstbox van het Ouderenfonds in ontvangst, uitgedeeld door Karin Bloemen.

Vrolijkheid en een waardevolle herinnering

“Ik hoop dat ik een beetje vrolijkheid mag brengen, en mensen mag laten zien dat er aan hen gedacht wordt,” zegt Karin Bloemen. Zij brengt samen met vrijwilligers duizenden kerstboxen langs bij ouderen. “Zo laten we mensen weten dat ze niet vergeten zijn!” In de box zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets leuks, iets lekkers en iets om te delen. Lokale vrijwilligers bezorgen de box en maken een praatje, veelal begeleid door een kerstman of koor. Met dit persoonlijke en vrolijke contactmoment aan de deur creëren we een waardevolle herinnering. 

Bekijk de video ‘Samen geven we kerst kleur’

Feestelijke ontmoeting

Al zeventien jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners voor eenzame ouderen bij Van der Valk restaurants door heel Nederland. Dit jaar vinden deze diners niet plaats. Met het uitdelen van de kerstboxen biedt het Ouderenfonds toch een feestelijke ontmoeting! Door samen met honderden plaatselijke vrijwilligers de kerstboxen te bezorgen realiseren wij een duurzame ontmoeting en extra aandacht voor ouderen in deze vaak moeilijke periode. Extra leuk: het uitdeelmoment wordt op veel plekken in Nederland gezellig aangekleed met een programma, zoals een kerstlunch of muziek. 

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: