Tekst formaat

‘’Het is een traditie dat het docententeam ‘de Golden Oldies’ meedoet met het zaalvoetbaltoernooi’’ 

12 maart 2024

Op 28 maart organiseert middelbare school RSG in Enkhuizen hun jaarlijkse GoedeDoelenDag. Dit is al jaren een traditie op school, voorheen werd deze dag georganiseerd in de dagen voor Kerst en sinds een paar jaar is de dag verplaatst naar de dagen voor Pasen. Elk jaar halen ze geld op voor een ander doel en dit jaar is het goede doel waar de hele school zich voor gaat inzetten het Nationaal Ouderenfonds!

Het goede doel

Sander Bischoff (42) geeft les op het RSG en helpt mee met de organisatie van de GoedeDoelenDag. ‘’Ieder jaar zamelen we geld in voor een goed doel en elk jaar is dat een andere. Afgelopen jaren deden we dit voor Kinderhulp en Save the Children, dus dit jaar wilde we iets voor ouderen doen. Ouderen spreken ook wel tot de verbeelding, veel leerlingen hebben nog opa’s en oma’s dus je hoeft niet veel uit te leggen over ouderen en eenzaamheid.’’ 

Workshops en zaalvoetbal

De dag zit bomvol, de leerlingen in de onderbouw moeten zelf iets verzinnen om geld mee op te halen zoals bijvoorbeeld het bakken van koekjes en die dan ook zelf verkopen. De mentor helpt hier wel mee maar de uitvoering ligt bij de leerlingen. De bovenbouw leerlingen kunnen workshops volgen voornamelijk gericht op sport maar ook bijvoorbeeld een meditatie workshop. ‘’Het zaalvoetbaltoernooi is ook wel een happening die dag, elk jaar doet er namelijk een docententeam mee onder de naam ‘de Golden Oldies’ ze winnen ook vaak maar het is natuurlijk wel leuk als je wint van je docenten. Dit jaar doet er voor het eerst een vrouwenteam mee met collega’s dus ik ben heel benieuwd hoe die het gaan doen.’’ Zegt Sander lachend.

Reuring

De hele dag levert een hoop reuring op en iedereen is uitgenodigd om te komen. Ouders, familieleden, buren, ooms en tantes. Het is ook de bedoeling dat leerlingen onderling ook dingen bij elkaar kopen en doen. Een spannend deel van de dag is ook de loterij, voor een euro heb je al een lootje. Heel RSG is dus op 28 maart in beweging voor het Nationaal Ouderenfonds.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: