Tekst formaat

Grote Kerstkaartenactie opsteker voor ouderen én zorgpersoneel

De zevende editie van de Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds heeft dit jaar zowel ouderen als zorgpersoneel in woonzorgcentra blij gemaakt. Woonzorgcentra door heel het land mochten de afgelopen weken de kerstwensen ontvangen en aan ouderen overhandigen. De kaarten betekenen voor zowel de bewoners als hun verzorgers een belangrijke opsteker.

Aandacht in een moeilijke tijd
Waar het aan het begin van de coronacrisis er nog veel aandacht was voor ouderen in de woon-zorginstellingen zijn dit soort initiatieven met landelijk karakter nu schaars. “Het wordt door zowel de bewoners als door personeel zeer gewaardeerd,” geeft woon- en zorgcentrum Avondlicht uit Herwijnen aan. “Cliënten zijn hier ontzettend blij mee, wat een kaartje niet kan doen,” geven ze aan bij zorgappartementen De Willaert, Zundert. “Het was weer een feestje om ze uit te mogen delen,” reageerde Verzorgingshuis Elim uit Amerongen. Anderen maken een slinger van de kaarten om in recreatiezalen op te hangen zodat iedere bewoner de kaarten kan zien.

Dozen vol van jong en oud
De kaarten voor de Grote Kerstkaartenactie worden grotendeels gekleurd, geknutseld en beschreven door basisschoolleerlingen. Dit jaar deden maar liefst 1.762 scholen mee aan de actie, samen hebben zij voor 230.000 kaarten gezorgd. De particuliere inzet van mensen thuis en van bedrijven komt hier nog bovenop. Veelal zijn mensen al weken van te voren aan de slag en worden er dozen vol kaarten naar het Ouderenfonds gestuurd. Deze worden vervolgens verwerkt en doorgestuurd door tientallen vrijwilligers van het Ouderenfonds.

Ieder die zich voor de actie heeft ingezet: hartelijk bedankt voor alle mooie kerstkaarten!

De Grote Kerstkaartenactie wordt georganiseerd in samenwerking met Kidsweek en PostNL.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: