Tekst formaat

Start finale Goedgemutste Breicampagne in Madurodam

We breien Nederland nog één keer warm! In Madurodam zijn de iconische gebouwen bedolven onder de handgebreide wollen mutsjes om aandacht te vragen voor eenzame ouderen. De samenwerking tussen innocent en Madurodam is het startschot van de finale van de Goedgemutste Breicampagne, waarbij innocent drinks zich al 15 jaar inzet om dit probleem op de kaart te zetten. Ieder jaar maken duizenden vrijwilligers mutsjes die op de smoothies worden geplaatst. Hoe meer mutsjes, hoe meer donaties van innocent aan het Nationaal Ouderenfonds, hoe meer eenzame ouderen geholpen kunnen worden. Deze vijftiende editie wordt de grote breifinale van de actie.

Onder andere het Waaggebouw uit Alkmaar werd door meesterbreister Hennie en Madurodam burgemeester Henriëtte van een passend mutsje voorzien.

Tijdens de Goedgemutste Breicampagne worden er mutsjes gebreid voor op de smoothies van innocent. De opbrengst gaat naar het Ouderenfonds. In de afgelopen 15 jaar zijn er maar liefst 1.197.676 mutsjes gebreid. In de afgelopen edities is er €239.535,- opgehaald. Daarmee hebben we een heleboel ouderen kunnen helpen.

De grote breifinale

Aan al het goede komt helaas een einde. De aankomende editie zal de vijftiende en laatste Goedgemutste Breicampagne zijn. Na jaren eenzame ouderen steunen gaat innocent zich nu richten op het helpen van onze planeet. De Goedgemutste breicampagne stopt, maar Samen Breien met het Ouderenfonds blijft natuurlijk bestaan. Pak voor de laatste keer de naalden op om zoveel mogelijk mutsjes te breien. Zodat de smoothies van innocent nog één keer, in december 2022, goedgemutst zijn!

Echte community

Charlotte Paulides, opperhoofd van de Goedgemutste Breicampagne: “Met de Goedgemutste Breicampagne zetten we ons in voor eenzame ouderen in Nederland. Het is geweldig om te zien dat er door de jaren heen een community is ontwikkeld die samen breit voor dit doel. Breiclubjes zijn ontstaan, en jong en oud doet mee.” Mevrouw Ottenvanger bijvoorbeeld, zij is 92 jaar en meesterbreister van het eerste uur: “Ik ben wel alleen, maar als ik brei ben ik niet eenzaam.”

Voor jong en oud 

“Madurodam is een plek waar jong en oud samenkomt. De sociale missie van het familiepark is dan ook mensen inspireren en stimuleren verbinding te maken met anderen en zo samen de samenleving mooier te maken. De Winterweken zijn bij uitstek een periode om gezamenlijk de gezelligheid en warmte op te zoeken. Wij dragen als Madurodam de Goedgemutste Breicampagne een extra warm hart toe, omdat wij geloven dat iedereen in Nederland deze warmte verdient.” Aldus Ludmilla Molina, communicatie marketeer bij Madurodam.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: