Tekst formaat

Een prachtig record in het Olympisch Stadion!

Het Nationaal Ouderenfonds en oud-olympisch bokser Arnold Vanderlyde hebben geschiedenis geschreven door 288 65-plussers samen te brengen voor een recordpoging boksen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Deze ludieke actie is onderdeel van de Nationale Beweegweek voor Ouderen, die van 27 tot en met 31 mei plaatsvindt. Met deze actie pakt het Ouderenfonds eenzaamheid onder ouderen aan door middel van bewegen: samen een tikkie sterker worden, fysiek én sociaal! 

Ruim 288 ouderen uit heel Nederland kwamen samen in het Olympisch Stadion, aangemoedigd door niemand minder dan Arnold Vanderlyde. Onder zijn leiding, als voormalig Nederlands bokser en ambassadeur van het Ouderenfonds, ging om 16.15 uur het startsein af voor de recordpoging schaduwboksen. 

“Schaduwboksen is een uitstekende work-out waarbij je met een denkbeeldige tegenstander spart,” legt Vanderlyde uit. “Bewegen is ten slotte een krachtig wapen tegen sociale isolatie, en deze actie markeert een mijlpaal in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen.” 

Samen fit ouder worden 

De recordpoging boksen bellicht een groeiende trend onder ouderen om actief en fit te blijven, maar de beeldvorming moet veranderen. Uit recent onderzoek onder het Ouderenpanel van het Ouderenfonds blijkt dat meer dan de helft (50.9%) het er (sterk) mee eens is dat er in het nieuws vaak negatief over senioren wordt gesproken. Tegelijkertijd erkent het overgrote deel (70.6%) dat ouderen steeds langer fit blijven. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat een actieve, sportieve boodschap hen meer motiveert om te bewegen, dan een boodschap die enkel gericht is op gezelligheid en koffiedrinken. Een actieve poster nodigt uit om te bewegen. Een belangrijk inzicht in de strijd tegen het beweegtekort – wat helaas veel ouderen treft, met het risico van eenzaamheid.  

Een tikkie sterker 

De Nationale Beweegweek, onder het motto “Een Tikkie Sterker”, omvat diverse beweegactiviteiten door het hele land, waarbij honderden vrijwilligers en beweegprofessionals betrokken zijn. Donderdag 30 mei vindt bijvoorbeeld een beweegfestival plaats in Den Haag met Arnold Vanderlyde en Olga Commandeur gaat vrijdag 31 mei op beweegvisite in Capelle aan den IJssel. Dit initiatief van het Ouderenfonds richt zich op het tegengaan van eenzaamheid door middel van beweging: samen een tikkie sterker worden, fysiek én sociaal!

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: