Tekst formaat

Dit was de Nationale Beweegweek voor Ouderen van 2024!

31 mei 2024

Als Nationaal Ouderenfonds kijken we met trots terug op een zeer geslaagde editie van de Nationale Beweegweek 2024. Deze week stond in het teken van het belang van bewegen in de strijd tegen eenzaamheid en voor gezond en actief ouder worden. Met meer dan 210 initiatieven verspreid door het hele land en een succesvolle recordpoging boksen met 288 deelnemende 65-plussers in het Olympisch Stadion hebben we ruim 23.000 senioren in beweging gebracht en hen geholpen om een tikkie sterker te worden: zowel fysiek als sociaal!

Hoogtepunten van de Beweegweek

Deze editie van de Beweegweek bood voor ieder wat wils. Enkele hoogtepunten waren:

 • Symposium voor Sportprofessionals: Een inspirerend evenement waar experts hun kennis deelden over de beeldvorming rondom senioren en beweging.
 • Record boksen met 65-plussers behaald: Onder leiding van bokslegende Arnold Vanderlyde vestigden 288 ouderen een boks record in het Olympisch Stadion Amsterdam.
 • Triatlon in Schiedam: Een uitdagende triatlon voor 55-plussers, feestelijk geopend door topsporter Bettine Vriesekoop.
 • Haagse Vitaliteitspelen: Een groot evenement in Den Haag voor 500 senioren, inclusief een boksclinic, rollatorloop en de Nationale Diabetes Challenge met Bas van de Goor.
 • Lancering OldStars Padel: Een nieuwe oldstars sportvorm voor senioren geïntroduceerd in Heiloo.
 • Beweegvisite van Olga Commandeur: Een inspirerend beweegbezoek aan de breiclub in Capelle aan den IJssel.
 • Diverse OldStars en Goldensports Trainingen: Open OldStars trainingen voor senioren om kennis te maken met verschillende sporten en reguliere Goldensports trainingen.

Onze directeur, Kirsten Andres, benadrukte het belang en succes van deze week: “Bewegen is een krachtig middel tegen eenzaamheid. Het houdt ons fit, maakt ons blij en brengt ons samen. Tijdens de Beweegweek hebben we extra aandacht besteed aan het belang van bewegen voor senioren. Ik ben ongelofelijk trots op de inzet van alle betrokkenen. Dankzij hen hebben we het mogelijk gemaakt dat ruim 23.000 senioren in beweging zijn gekomen deze week!”

Samen sterk: een bedankje aan allen

Deze week was niet mogelijk geweest zonder de inzet van onze deelnemers, sport- en beweegprofessionals, vrijwilligers, ambassadeurs, partners, verenigingen en andere instanties. Samen hebben we ervoor gezorgd dat senioren door het hele land konden bewegen en verbinden. Dus dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze week!

Hoewel de Beweegweek ten einde is, hopen we dat senioren ook na deze week de stap naar meer beweging blijven zetten. Het aanbod moet divers en toegespitst zijn op verschillende typen senioren om meer mensen te bereiken. Laten we samen werken aan een toekomst waarin we vitaal, sociaal en betrokken blijven om zo de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. We kijken ernaar uit om jullie volgend jaar weer te zien, want ouder worden doe je samen!

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: