Tekst formaat

Threes (77): ‘Het is zoveel beter dan alleen thuis zitten!’

“We gingen met zijn tweeën de deur uit en ik kwam alleen thuis.” Zes jaar geleden overleed de man van Threes Fransen (77). Voor Threes is De Derde Helft een enorme steun. Bij De Derde Helft komen ouderen uit de buurt samen in de kantine van de sportvereniging voor allerlei activiteiten én een gezellig praatje bij de koffie. 

Threes Fransen in haar element in de kantine

Ze waren ruim vijftig jaar getrouwd toen haar man plotseling overleed. ,,Zonder hem voel ik me soms alleen. Gelukkig wonen mijn kinderen en kleinkinderen niet ver. Ze komen vaak op bezoek. Maar er zijn ook wel eens stille momenten. Dan ben ik blij dat de tennisbaan dichtbij is, want daar zijn altijd bekenden op wie ik kan terugvallen. Die houden me een beetje in de gaten. Ik tennis zeker drie keer per week. In de zomer én in de winter. Het is gewoon gezellig om onder de mensen te zijn.’’

In de kantine

Daarom werd ze ook gastvrouw bij De Derde Helft. ,,Iedere vrijdag komen we met een groep 55-plussers bij elkaar in de kantine van de tennisclub. Sommigen gaan de baan op, maar er is ook een groepje dat zit te kaarten, er is een leesclubje en anderen tafeltennissen en sjoelen. Soms lunchen we ook met elkaar.’’

De clubkantine is er ideaal voor, zegt ze. ,,We hebben hier alle ruimte. En omdat we vanuit de vereniging veel mensen kennen, hadden we vanaf het begin al gauw een leuk clubje bij elkaar.’’ Ze merkt hoe belangrijk het voor veel oudere buurtgenoten is om aan te sluiten.  ,,We zien mensen die hier al jaren wonen en nu pas de deur uit komen.  Sommigen kende ik alleen van gezicht. Door De Derde Helft raak je met elkaar in gesprek en kun je wat voor elkaar betekenen.’’

Via sportvrienden, buren en kennissen is de groep al flink uitgebreid. ”Als De Derde Helft er niet meer zou zijn, zou er een hele hoop wegvallen. Ouderen die het komen proberen zijn altijd enthousiast. Het is zoveel beter dan alleen thuis zitten!”

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: