Tekst formaat

De Derde Helft een succes in Meppeler sportschool

Afgelopen zomer is Ankie Smid samen met haar zoon Jari Mooij gestart met De Derde Helft in Meppel. Het succes? “Houd het laagdrempelig en afwisselend!”

Beeld: Leo de Harder

De Derde Helft vindt plaats in de sportschool, Personally Yours, van Jari en Ankie. Jari: “Het is echt een succes. Er komen steeds meer ouderen bij en nieuwe deelnemers blijven welkom.”

3RD Half Sportbar

Er worden iedere week activiteiten georganiseerd. Ook komt er hulp van buitenaf. “In het gebouw zit een fysiotherapeut die een keer les heeft gegeven. Er zit ook een school waarvan de leerlingen een keer in de maand een lunch regelen. We hebben hier een grote kantine die toevallig de 3RD Half Sportbar heet. Het is echt een ontmoetingsplaats.”

Klaverjas les

Er is een hoop te doen tijdens De Derde Helft. “Van stoelyoga tot tafeltennis, maar ook sjoelen en korfbal.” Ook deelnemers hebben er plezier in om een activiteit voor de groep te organiseren. “Een van hen heeft een klaverjas les verzorgd. Inmiddels ontmoeten deelnemers elkaar nu ook buiten De Derde Helft om te klaverjassen”, vertelt Ankie enthousiast.

Een dikke tien

Deelnemer Cobie Noltes steekt haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis. Het is hier zo gastvrij en gemoedelijk. Het maakt niet uit of je iets wel of niet kunt. Er is altijd passende begeleiding. De combinatie van het sportieve en sociale is voor mij een dikke tien waard!”

“Als ik een keer niet kan, dan mis ik het echt”

Ook deelnemer Gerhard (87) is vol lof. Hij loopt met een stok en bewegen gaat wat moeizamer. “We hebben een les gehad over een goede zithouding en valpreventie. Dat was zeer interessant.” Ook als Gerhard er een keer niet bij is, wordt er aan hem gedacht. “Weet je wat ik zo mooi vond? Ik was een keer thuis en toen fietste er iemand langs en riep: ‘We hebben je de vorige keer gemist.’ En dat geldt ook voor mij, als ik een keer niet kan, dan mis ik het echt.”

Wilt u ook anderen ontmoeten bij De Derde Helft of een Derde Helft organiseren? Lees dan meer over De Derde Helft.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: