Tekst formaat

Amsterdams Meesterwerk in concert

De deelnemers in Amsterdam presenteerden zich zondag 27 februari onder de naam Meesterwerk Maluku Amsterdam. Zij ontmoetten elkaar wekelijks op zondag met een vaste groep en gingen aan de slag onder begeleiding van bandcoaches Julius Nanlohy, Fransje Manuputty en Peter Lilipaly. Iedereen die muziek kon maken mocht meedoen, ook zonder ervaring met een band. Samen werden ze klaargestoomd voor het concert.

Lachen, gieren, brullen en huilen

Initiatiefnemer van Meesterwerk Maluku Amsterdam, Terry Maipauw-Sperwer, vertelt over de inspanningen in de afgelopen maanden: “Het was veel lachen, gieren, brullen en soms ook huilen. Je hebt toch te maken met dertig verschillende meningen. Een aantal zangeressen vonden het ook erg spannend om op te treden maar kijk ze stralen!”

Ideale mix

De drie bands traden na elkaar op en stelden elk hun eigen setlist samen. De mix aan ervaring en niveau in elke band was erg waardevol. De meer ervaren mensen konden hun minder ervaren collega’s er doorheen helpen. Songs als Lovely Day van Bill Whithers, My Girl van The Temptations en Valerie van Amy Winehouse werden afgewisseld met Molukse songs als Waktu hujan sore sore. Het publiek waardeerde de optredens en liet goed van zich horen tijdens solo’s van de muzikanten. Veel deelnemers waren heel erg zenuwachtig en vielen na afloop hun vrienden en familie opgelucht in de armen.

Over Meesterwerk

Het programma Meesterwerk is een nieuw initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Ouderen ontdekken met een reeks lessen op een laagdrempelige manier cultureel creatieve groepsactiviteiten. Via deze groepsactiviteiten vinden ouderen belangrijke verbinding. Deelnemers bedenken en organiseren de activiteiten vaak zelf. Zo wordt creatief talent ontwikkeld én tegelijkertijd een nieuw en stevig lokaal netwerk gecreëerd.

Meesterwerk Maluku Amsterdam gaat door. Iedereen die zich wil aansluiten is welkom en kan zich melden bij Stichting Maluku Amsterdam: info@malukuamsterdam.com

  1. Hoe wilt u meedoen?

  2. Ik zoek een activiteit

  3. Voor thuis

  4. Wij denken dat dit bij u past

    Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

  5. Wij denken dat dit bij u past

    We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

  6. In de buurt

  7. Wij denken dat dit bij u past

    Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

  8. Wij denken dat dit bij u past

    Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

  9. Wij denken dat dit bij u past

    Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

  10. Wij denken dat dit bij u past

    Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

  11. Wij denken dat dit bij u past

    Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

  12. Ik wil helpen als vrijwilliger

  13. Wij denken dat dit bij u past

    Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

  14. Op een vaste dag (of dagdeel)

  15. Wij denken dat dit bij u past

    Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

  16. Ik zet zelf een activiteit of club op

  17. Wij denken dat dit bij u past

    Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

  18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

    • Met een gift
  19. Met een gift

  20. Wij denken dat dit bij u past

    Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

  21. Wij denken dat dit bij u past

    Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

  22. Wij denken dat dit bij u past

    Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

  23. Wij denken dat dit bij u past

    U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

  24. Wij denken dat dit bij u past

    Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

  25. Wij denken dat dit bij u past

    Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: