Tekst formaat

‘Alles wat ik wilde doen in mijn leven heb ik gedaan én met succes!’

‘Ik kan niet zeggen dat ik iets moeilijk vind aan ouder worden, want weet je waarom? Ik heb goed geleefd en veel dingen in mijn leven gedaan.’

“Ik wil nog niet doodgaan, want ik weet dat ik nog even kan. Ik ben blij dat ik nog leef en van mijn ouderdomsdagen kan genieten. Zolang ik én mijn hersenen prima zijn, dan is het goed. Maar ik wil geen last voor mensen zijn.”

Stranduitje

“Als ik op Curaçao ben, ga ik iedere dag naar het strand. Hier in Nederland zeker niet. Want wat voor strand hebben wij hier? Oeh die koude Noordzee”, zegt mevrouw Casiana lachend.

Toch ging mevrouw Casiana vorig jaar vol enthousiasme mee met een stranduitje naar Kijkduin. “Als je jong bent kun je overal naartoe, maar als je oud bent niet. Uitjes zijn dan goed voor oudere mensen. We hebben zo genoten, gedanst en lekker gegeten. Het was een geslaagde dag.”

Beste moment

“Beste moment van de dag? Als ik op mijn bed lig. Ik houd van mijn bed. Toen ik jong was, was dat een heel ander verhaal, maar nu is mijn bed mijn vriendin. Ik heb geen vaste tijd om naar bed te gaan, maar als ik voel dat ik naar bed moet dan ga ik.”

Wauw!

“Wat ik echt weer in mijn leven wil is: mijn taarten bakken. Ik heb voor heel veel mensen taarten gemaakt. Alles heeft zijn tijd, nu gaat dat niet meer. Het blijft wel een mooie herinnering. Als ik jou kan laten zien wat ik allemaal kan bakken dan zeg je: wauw!”

Gezellig

“Drie maanden geleden ben ik geopereerd aan mijn knie. Nu moet ik in beweging blijven, dus ik ga twee keer per week zwemmen. Dat is met een groep ouderen en heel gezellig. Dat soort dingen houden mij erbij en wil ik niet missen.”

Trots

“Toen mijn kinderen klein waren heb ik alles gegeven om ze op een nette manier op te laten groeien. Nu zijn ze allemaal volwassen en nette mensen. Ik ben trots op mijn kinderen.”

Neutraal

“Ik ben neutraal in veel dingen, maar ik weet dat de wereld op zijn kop staat. Als je al die onschuldige mensen ziet, het raakt je. Dat is ook een van de redenen dat ik geen televisie kijk. Al die ellendige dingen, je ziet nooit iets positiefs.”

Gaat u mee naar het strand?

Ook dit jaar organiseert het Ouderenfonds weer mooie stranduitjes. Een geweldige ervaring voor iedereen die samen wil genieten van het strand en de zee. Gezellig als u er ook bent!

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: