Tekst formaat

‘Af en toe hoor je een opmerking over spierpijn maar geklaagd wordt er niet hoor’

19 maart 2024

Het strand van Zandvoort is voor het Ouderenfonds bekend terrein maar het circuit is wat minder bekend. Daar komt dit weekend verandering in, dan wordt het Ouderenfonds op het circuit van Zandvoort vertegenwoordigd door het bedrijf QGROUP. Zij rennen de Zandvoortloop voor het Ouderenfonds. Negen collega’s van het bedrijf rennen maar liefst de route van 16,1 kilometer.

Een actie voor ouderen

QGROUP is een bedrijf vol met sportieve medewerkers. Hardloopwedstrijden worden vaker gedaan maar deze keer wilde ze toch iets meer doen. Initiatiefnemer Melissa Schipper (27) vertelt: ‘We hebben het er vaker over gehad om iets voor ouderen te doen. Dan wilde we bijvoorbeeld als collega’s langsgaan bij een tehuis om een activiteit te organiseren maar omdat er al veel collega’s zijn die in hun vrije tijd hardlopen en ook meedoen aan wedstrijden leek dit ook een goed idee. En zo kwamen we eigenlijk meteen uit bij het Ouderenfonds.’

Enthousiasme

Dit is de eerste keer dat er dus een sponsorloop wordt georganiseerd maar hardlopen is niet onbekend bij QGROUP. ‘Er zouden eigenlijk 15 collega’s meedoen maar er zijn er wat afgevallen door blessures dus uiteindelijk staan er komende zondag 9 lopers aan de start. Iedereen reageerde ook enthousiast op het idee om er een sponsorloop van te maken.’

Aanmoedigen

Er wordt dus veel getraind om een mooie tijd neer te zetten en natuurlijk blessure vrij de wedstrijd uit te lopen. ‘Af en toe hoor je wel een opmerking over spierpijn op het kantoor langskomen, maar er wordt zeker niet geklaagd hoor.’ Zegt Melissa lachend. Ook kunnen de renners rekenen op genoeg aanmoediging. ‘Het hangt een klein beetje af van de weersvoorspelling maar er zijn al een aantal collega’s die niet meelopen die toegezegd hebben om aan te moedigen. Dus het wordt sowieso gezellig.’

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: