Let op, er zijn oplichters actief in de regio Huizen en het Gooi. Zij komen aan de deur met een pakketje namens het Ouderenfonds.
Lees er meer over
Tekst formaat

Nationale Ouderendag 2021 is voorbij. Er zijn gelukkig veel 𝗺𝗼𝗼𝗶𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗼𝗺 𝗼𝘂𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘁𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟮. Ook bij deze vier organisaties, die na Nationale Ouderendag hun activiteiten voor ouderen gaan voorzetten én uitbreiden. Zij kregen elk 1000,- euro voor een goede start! Dat belooft een mooi jaar te worden.

Aafje, Roo van Capelle – Kessel Dorpsontmoeting – Comité Vleuten / De Meern – Cordaan, Ottho Heldringstraat

Alle partijen die Nationale Ouderendag 2021 mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedankt, waaronder o.a. de Pasman Stichting.

Vier wat je deelt op Nationale Ouderendag!

Op vrijdag 1 oktober is het Nationale Ouderendag! Want ouder worden doe je samen en dat vieren we met iedereen in Nederland. Doe je ook mee? Organiseer een feestelijke activiteit voor de ouderen in je buurt.Bekijk onze ideeën en tips!

Hoe werkt het?

 • Bedenk een leuke activiteit – met hulp van onze ideeën en tips
 • Geef je op voor Nationale Ouderendag, vul het aanmeldformulier in
 • Nodig ouderen uit met hulp van onze toolkit
 • Pak je feestpakket uit!
 • De actuele RIVM-richtlijnen zijn leidend

 

Meer informatie

Op vrijdag 1 oktober is het Nationale Ouderendag. Want ouder worden doe je samen en dat vieren we met iedereen in Nederland. Doe ook mee! Organiseer met je club, bus of organisatie een feestelijke activiteit voor de ouderen in je buurt. Van een fancy fair tot een gezellige middag met workshops en taart. Alles mag, iedereen is welkom. Zo laat je ouderen met je kennismaken en geef je hen de kans nieuwe mensen te ontmoeten!

Meld je aan, dan ontvang je uiterlijk eind september het feestpakket thuis (op=op)!

 

Ideeën en tips voor je activiteit

Het Ouderenfonds helpt je graag op weg. Met ideeën voor leuke activiteiten en praktische tips voor de organisatie. Zo maak je van je activiteit een feestelijk succes! Bekijk onze tips en ideeën.

 

Feestpakket

Na aanmelding ontvang je uiterlijk eind september een feestpakket thuis. Hierin vind je: magazine Goud en antwoordkaartjes – om uit te delen aan de ouderen die komen. En ballonnen en vlaggetjes om je locatie te versieren. De inhoud van het pakket wordt afgestemd op het aantal ouderen dat je verwacht. Let op: meld je snel aan, want op=op!

 

Geef je activiteit een vervolg en maak kans op € 1.000,-!

Krijgt jouw activiteit een vervolg na Nationale Ouderendag? Geef op het aanmeldformulier aan hoe jouw vervolgactiviteit eruit komt te zien. Je maakt kans op € 1.000,- om je plan uit te voeren! Vertel ons hoe je het aanpakt en hoe je nieuwe ouderen betrekt. Belangrijk: lees eerst de voorwaarden.

 

Toolkit

Je steekt veel energie in het organiseren van je activiteit op Nationale Ouderendag. Natuurlijk hoop je dan dat er ook veel mensen gaan komen! Een goede PR helpt daarbij. In de Toolkit vind je, naast tips, o.a. een poster, flyer, persbericht en teksten die je zelf kunt aanpassen.

Ga naar de toolkit

Doe mee met de Nationale Voorleeslunch

Op vrijdag 1 oktober vindt ook de Nationale Voorleeslunch plaats. Iedereen kan meedoen en een voorleeslunch organiseren. Een leuke extra activiteit op Nationale Ouderendag! Mensje van Keulen schrijft dit jaar het verhaal. Als je je aanmeldt via de website krijg je een handige toolbox en het verhaal toegestuurd.

Kijk op www.nationalevoorleeslunch.nl voor meer informatie en aanmelding.

 

 

Spreekuren
Heb je vragen over de organisatie van jouw activiteit op Nationale Ouderendag en vind je het prettig om die met iemand van het Ouderenfonds te bespreken? Dan kan je deelnemen aan een van de spreekuren. Deze spreekuren vinden online plaats met het programma Teams op onderstaande tijdstippen. Klik op het tijdstip van jouw keuze op de link om direct deel te nemen aan het spreekuur. Heb je geen Teams geïnstalleerd op je computer? Geen probleem! Na het aanklikken van de link krijg je ook de optie ‘doorgaan in deze browser’ daarmee kom je zonder installatie of download van het programma Teams ook in het spreekuur terecht.

 

Vrijdag 10 september van 10.00 – 11.00 uur

Donderdag 16 september van 15.00 – 16.00 uur

Donderdag 23 september van 10.00 – 11.00 uur

Vragen?

Heb je vragen over Nationale Ouderendag? Neem dan contact met ons op via 088 344 2000 of stuur een e-mail naar nationaleouderendag@ouderenfonds.nl.

Nationale Ouderendag wordt mede mogelijk gemaakt door het Dr. C.J. Vaillantfonds

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Soms is het prettig om even uw hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Bij de Zilverlijn bellen onze getrainde vrijwilligers u wekelijks voor een contactmomentje.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  Bij Schrijfmaatje koppelen wij u aan een vrijwilliger met dezelfde interesses. Het postcontact kan beginnen!

 6. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 7. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 8. In de buurt

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 12. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 14. Ik wil helpen als vrijwilliger

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 16. Op een vaste dag (of dagdeel)

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is!

 18. Wij denken dat dit bij u past

  Wil jij ouderen verrassen met een kaartje of een brief? Geef je dan op als Schrijfmaatje en vervul de schrijfwens van een oudere.

 19. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 20. Ik zet zelf een activiteit of club op

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 22. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 23. Met een gift

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 26. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 27. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 28. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 29. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: