Tekst formaat

Maak een eekhoornknuffel

Leuk dat je aanhaakt! Haak of brei hier je eigen eekhoornknuffel. En maak kinderen die opgroeien in armoede blij! Alle ingezonden eekhoorns worden verspreid via het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Samen Breien van het Ouderenfonds wordt in 2023 gesteund door de ASN Bank. Fantastisch! Ook omdat wij nu die schattige eekhoorn van ze mogen lenen. Met een haakpatroon. Zodat jij een eekhoornknuffel kan haken of breien en we samen zoveel mogelijk kinderen blij kunnen maken!

Hoe werkt het?

 • Zoek je haaknaalden op
 • Haak of brei een eekhoorn (of twee, of meer) en stuur ‘m vóór 30 juni 2023 op
 • Stuur ‘m naar (zonder postzegel): ASN Bank, Antwoordnummer 1188, 2501 WB Den Haag
 • De ASN Bank verzamelt de eekhoorns en geeft ze aan Nationaal Fonds Kinderhulp
 • Kinderhulp zorgt dat de eekhoorns goed terechtkomen bij kinderen die in armoede opgroeien
 • Zo doen we samen iets leuks én iets goeds tegelijk

 

Hoe maak ik ‘m?

Jouw eigen creativiteit is helemaal welkom! Wil je haken, dit kan met een haaknaald 2,0. Dan wordt-ie ongeveer zestien centimeter. Of maak een gebreide eekhoornknuffel. Ook leuk! Natuurlijk is jouw eekhoorntje nog mooier als-ie duurzaam is. Gemaakt van gerecycled materiaal bijvoorbeeld, of met duurzaam katoengaren.

Download hier het patroon (pdf)

Let op: De bruine kleur garen ‘Rust’ is nr 388 (en niet nr 383 zoals in het patroon staat vermeld)

We zijn benieuwd hoe jouw eekhoorntje eruit komt te zien, dus vergeet ‘m niet te delen. Stuur je foto naar samenbreien@ouderenfonds.nl. En zet ‘m bijvoorbeeld op Facebook met de hashtag #eekhoornknuffel.

 

Wat doet Nationaal Fonds Kinderhulp?

Nationaal Fonds Kinderhulp is voor de ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar die in Nederland opgroeien in armoede. Ze helpen met iets groots, of iets kleins. Met zwemlessen, een (tweedehands) fiets, een laptop voor school of een cadeautje van de Sint.  Kinderhulp is er wanneer andere instanties niet kunnen helpen. Onvoorwaardelijk. Lees meer via www.kinderhulp.nl.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: