Tekst formaat

Vrijwilligerswerk & VOG

Vrijwilligerswerk bij het Nationaal Ouderenfonds

Dankzij de hulp van onze vrijwilligers kunnen wij nog meer mooie momenten realiseren voor een grote groep ouderen! Op deze pagina vind je meer informatie over de verplichte VOG aanvraag voor vrijwilligers van het Ouderenfonds.

Algemene voorwaarden en VOG

Om ervoor te zorgen dat alle vrijwilligers hun werk veilig en met plezier kunnen doen, vragen we je om akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden voor vrijwilligers. Dit is direct jouw vrijwilligersovereenkomst en van toepassing op alle vrijwilligers. Daarnaast vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze zetten wij met instructie voor je klaar, waarna je een link krijgt van Justis. De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat je gedrag uit het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak als vrijwilliger bij het Nationaal Ouderenfonds. Een VOG is nodig wanneer men met kwetsbare groepen zoals (kwetsbare) ouderen werkt. Vrijwilligers die geen VOG krijgen, zal het Ouderenfonds niet inzetten voor haar activiteiten.

Heb je vragen over de VOG of de algemene voorwaarden, neem dan contact op met de afdeling vrijwilligers van het Ouderenfonds via: vrijwilliger@ouderenfonds.nl

 

Word vrijwilliger

Wil je ook iets bijzonders betekenen voor ouderen? Werk met zo’n 9.000 andere vrijwilligers mee met het Nationaal Ouderenfonds. Als vrijwilliger zet je je in voor eenzame en kwetsbare ouderen. Jij tovert weer een glimlach op het gezicht van deze ouderen! Een klein gebaar heeft soms al grote impact!

Het Nationaal Ouderenfonds is altijd opzoeken naar betrokken, enthousiaste vrijwilligers van 18 jaar en ouder die makkelijk contact leggen, behulpzaam en alert zijn. We beloven je bijzondere momenten met dankbare ouderen! Ontdek onze mogelijkheden voor vrijwilligerswerk nu. 

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: