Tekst formaat

Werving aan de deur

Het Ouderenfonds bij jou aan de deur

Wij doen veel voor ouderen. We versterken het netwerk, bieden activiteiten, oplossingen en ondersteuning. Dat werk kost geld. Het Nationaal Ouderenfonds ontvangt als goed doel geen overheidssteun, maar is afhankelijk van sponsoren en donateurs. Veel mensen weten niet precies wat wij doen. Daarom werven we ook nieuwe donateurs huis-aan-huis. Uiteraard herkenbaar en betrouwbaar.

Betrouwbaar

Uiteraard gaan onze wervers herkenbaar op pad. Het tekenen gebeurt op de tablet of met een sms verificatie. U ontvangt dan een sms bericht, wat u weer terugstuurt. In diverse woonplaatsen in Nederland kunnen de wervers van het Nationaal Ouderenfonds bij u aanbellen. Zo herkent u ze:

 • ze dragen een blauwe jas of hes met het logo van het Nationaal Ouderenfonds
 • ze hebben altijd een legitimatiebewijs van het Nationaal Ouderenfonds
 • ze hebben een tablet bij zich waarop informatie over het Nationaal Ouderenfonds staat en het machtigingsformulier

Dit doen onze wervers

De wervers vertellen je graag meer over wat wij doen.

Onze wervers zijn geen collectanten en mogen geen geld aannemen. Zij hebben een tablet bij zich, met daarop informatie over het Nationaal Ouderenfonds. Op deze tablet staat ook een machtigingsformulier waarmee mensen donateur kunnen worden. Onze wervers hebben een tablet bij zich om gegevens zoals postcodes meteen foutloos vast te leggen. Later ontvangt de nieuwe donateur een e-mail als bevestiging van de gemaakte afspraken. Zo kan je gerust geven aan de deur. Het Nationaal Ouderenfonds staat in het register Erkende Goede Doelen van het CBF. Hier zie je ook het wervingsrooster.

Meer weten?

Voor vragen over huis-aan-huis werving kunt u bellen met de branchevereniging 020-2157377. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 tot 21:00 uur. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ons Klantcentrum via 088-344 2000 (ma-vr, 9-17 uur). 

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: