Tekst formaat

VitaliteitCoach

Wil jij woonzorgcentra samen met de buurt helpen met het opzetten van een duurzaam beweegaanbod voor ouderen? Dan ben jij de beweegcoach die we voor OldStars Vitaal zoeken. Lees hier verder en solliciteer!

 

VitaliteitCoach op projectbasis (minimaal 50 uur beschikbaar)


Wil jij woonzorgcentra samen met de buurt helpen met het opzetten van een duurzaam beweegaanbod voor ouderen? Dan ben jij de beweegcoach die we voor OldStars Vitaal zoeken. 

Wie zijn wij?
Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze speerpunten zijn: actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving én het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen we onder andere met sport- en beweegprogramma’s zoals OldStars en De Derde Helft maar ook met initiatieven zoals de breiclub, de BoodschappenPlusBus, en een programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doen we samen!

 

Dit ga je doen
OldStars Vitaal is hét nationale beweegprogramma voor ouderen in en rond woonzorgcentra. Dankzij OldStars Vitaal kunnen woonzorgcentra, in samenwerking met wijkpartners, het beweegaanbod en het beweegplezier van hun bewoners en ouderen in de buurt structureel verbeteren. Ouderen en zorgorganisaties winnen met OldStars Vitaal! Kijk voor meer informatie over dit programma op www.oldstars.nl/vitaal.

 

Voor dit programma hebben we meerdere VitaliteitCoaches nodig; procesbegeleiders met een focus op sport en bewegen die de deelnemende woonzorgcentra hierin gaan ondersteunen. Als VitaliteitCoach van het Nationaal Ouderenfonds ga je de uitdaging aan om, samen met de medewerkers van woonzorgcentra, in 20 weken de basis te leggen voor een duurzaam beweegbeleid en beweegaanbod in en rondom de deelnemende zorgcentra. Je gaat in gesprek, bouwt een netwerk, begeleidt de medewerkers en zorgt ervoor dat ze hier na 20 weken zelfstandig mee verder kunnen. Vanuit jouw affiniteit met beweegstimulering, je ervaring met het begeleiden van groepsgesprekken en trainingen én je expertise in gedragsverandering, zorg je ervoor dat medewerkers en betrokkenen uit de wijk hier met veel plezier hun steentje aan bijdragen.

 

Jouw taken & verantwoordelijkheden op een rij:

 • Je begeleidt een veranderkundig proces, waarin een groep mensen samen duurzaam beweegaanbod opzet.
 • Je verbindt mensen en partijen aan elkaar om een wijknetwerk op te bouwen.
 • Je ziet kansen t.a.v. bewegen: wat is leuk om nieuw in te brengen, wat is er al te vinden in de wereld van sport en bewegen.
 • Je begeleidt, waar nodig, beweegactiviteiten binnen het beweegaanbod of schakelt externe of interne expertise in om beweeginterventies te begeleiden.

 

Wat wij zoeken
Een proactieve verbinder die mensen kan enthousiasmeren om ouderen meer en structureel in  beweging te brengen. Iemand die snel tot de kern van de vraag weet te komen. Jij zorgt dat je goed geïnformeerd bent en op de hoogte blijft van ontwikkelingen rondom beweeginterventies voor ouderen.

Dus jij …

 • Hebt hbo werk- en denkniveau
 • Bent proactief en neemt initiatief
 • Hebt affiniteit met beweegstimulering van ouderen, ervaring met beweegprogramma’s en hebt kennis van gedragsverandering
 • Bent vaardig in het opbouwen van een netwerk en het onderhouden van contacten op diverse niveaus

Wat we bieden

 • Voor elk woonzorgcentrum heb je 50 uur beschikbaar waarin je o.a. aan de slag gaat met een intake, beweegscan, bouwen van netwerk, implementatie en borging.
 • Je doet dit als ZZP-er in opdracht van het Nationaal Ouderenfonds op basis van een projectovereenkomst (om te beginnen) van een jaar.
 • Voordat je aan de slag gaat, volg je een interessante scholingsdag die je op weg helpt in het programma en waarmee je je verder ontwikkelt op het gebied van ouderen en beweging
 • Uurtarief van € 55,- (incl. BTW)

 

Solliciteren
Interesse? Stuur dan zo snel mogelijk je cv en motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Anne Bulsink (Projectleider OldStars Vitaal) via a.bulsink@ouderenfonds.nl

Kennismakingsgesprekken staan gepland op 5 augustus en de scholing dag op 29 augustus.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: