Tekst formaat

Teamleider Projecten & Innovatie

Ben jij een teamplayer, werk je graag resultaat- én mensgericht en heb je ook nog eens ervaring met leiding geven? Dan is de rol van teamleider bij het Nationaal Ouderenfonds misschien iets voor jou!

Teamleider Projecten & Innovatie (36 uur)

Ben jij een teamplayer, werk je graag resultaat- én mensgericht en heb je ook nog eens ervaring met leiding geven? Dan is de rol van teamleider bij het Nationaal Ouderenfonds misschien iets voor jou!

Wie zijn wij?

Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland. Onze speerpunten zijn: actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving én het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen we onder andere met sport- en beweegprogramma’s zoals OldStars en De Derde Helft maar ook met initiatieven zoals de breiclub, de BoodschappenPlusBus, belservice de Zilverlijn en een programma rondom digitale vaardigheden voor ouderen: Welkom Online. Zo krijgt iedereen de kans om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doen we samen!

Wat ga je doen?

Als Teamleider stuur jij het team Projecten en Innovatie aan. Het team bestaat uit projectleiders en projectmedewerkers met elk een eigen expertise. Dit team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van alle projecten bij het Ouderenfonds. We doen onderzoek onder onze doelgroep aan de hand van focusgroepen en panelonderzoek. We testen nieuwe tools, zetten pilots op en testen of onze projectideeën in de praktijk werken. In onze pilots zoeken we samenwerking met diverse externe partijen zoals gemeenten, bonden en (sport)verenigingen. Lopende initiatieven zijn onder andere het mobiliteitscafé, de vitaliteitspelen en ons nieuwe programma “Meesterwerk”.

Als aanvoerder van het team weet jij het beste in je collega’s naar boven te halen. Zowel inhoudelijk, als teamplayer, als op het niveau van persoonlijke ontwikkeling. Je zorgt dat kwantitatieve en kwalitatieve doelstellingen behaald worden en zet iedereen binnen het team in zijn of haar kracht. Je houdt overzicht, zet de grote lijnen uit en adviseert je collega’s zodat ze optimaal hun werk kunnen doen. Je draagt bij aan duidelijkheid in rollen en verwachtingen ten aanzien van het multidisciplinair werken.

In het kort jouw taken:

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team
 • Je zet de grote lijnen uit ten aanzien van projectmanagement en projectontwikkeling
 • Je maakt een korte en lange termijn planning en stuurt hier op
 • Je bent verantwoordelijk voor het tijdig opstellen van de begroting en handelt hiernaar
 • Je draagt fundamenteel bij aan de ontwikkeling van je teamleden
 • Je draagt bij aan de optimalisatie van processen, aan de kwaliteit en efficiency
 • Je werkt nauw samen met de andere teamleider, marketing & communicatie en fondsenwerving

 

Wat wij zoeken

Een daadkrachtige professional die ervaring heeft met het aansturen van een team met verschillende disciplines. Je hebt ervaring met leiding geven aan hbo en wo professionals, kunt goed luisteren en je bent empathisch. Je bent sterk in mensen ontwikkelen en opleiden en het stimuleren van teamwork. Daarbij ben je scherp op de inhoud en de structuur. Je bent proactief, analytisch en goed in samenwerken en verbinden met collega’s van andere teams.

Verder herken jij je in onderstaande:

 • Je hebt minimaal hbo of academisch werk- en denkniveau en kan dit ook aantonen d.m.v. een afgeronde opleiding
 • Minimaal 3 jaar succesvolle ervaring in een leidinggevende positie
 • Uitstekende skills ten aanzien van project- en programmamanagement
 • Sterke en aantoonbare management skills; coachen, motiveren en aansturen van het team
 • Ervaring met Europese subsidieprojecten is een pré
 • Daadkrachtig, integer en doelgericht
 • Analytisch en sterk in planmatig werken

 

Wat we bieden

 • Salaris (schaal 10 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening €3.142,- tot €4.712,- bruto per maand bij fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring & opleiding)
 • Een individueel budget van 18% van je jaarsalaris dat je kunt uitgeven aan extra verlofdagen of een extra uitkering in de vorm van geld
 • Een persoonlijk loopbaanbudget dat je kunt besteden aan trainingen of bijv. coaching
 • Organisatie- en teamuitjes en (virtuele) koffiemomenten met collega’s
 • Zinvol werk in een betrokken team bij een informele, jonge organisatie
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te leren van ervaren collega’s
 • Een modern kantoor op loopafstand van station Amersfoort waar je voor meetings en inspiratie aanwezig bent
 • Flexibel (thuis) werken, zodat jij je privéleven en je werkleven perfect in balans kunt houden

 

Solliciteren

Interesse? Stuur dan zo snel mogelijk je cv en je motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. Heb je vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met onze HR Adviseur, Madelon Sporrel, bereikbaar via vacature@ouderenfonds.nl.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Soms is het prettig om even uw hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Bij de Zilverlijn bellen onze getrainde vrijwilligers u wekelijks voor een contactmomentje.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  Bij Schrijfmaatje koppelen wij u aan een vrijwilliger met dezelfde interesses. Het postcontact kan beginnen!

 6. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 7. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 8. In de buurt

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 12. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 14. Ik wil helpen als vrijwilliger

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 16. Op een vaste dag (of dagdeel)

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is!

 18. Wij denken dat dit bij u past

  Wil jij ouderen verrassen met een kaartje of een brief? Geef je dan op als Schrijfmaatje en vervul de schrijfwens van een oudere.

 19. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 20. Ik zet zelf een activiteit of club op

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 22. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 23. Met een gift

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 26. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 27. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 28. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 29. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: