Van 28 sept t/m 4 okt is de Week tegen Eenzaamheid. Met zoveel mogelijk kleine gebaren maken we een vuist tegen eenzaamheid!
Maak een klein gebaar
Tekst formaat

Projectmedewerker digitalisering & mobiliteit

Heb jij als actiegerichte projectmedewerker talent voor het bouwen en onderhouden van relaties? En wil je samen met ons eenzaamheid onder ouderen aanpakken? Lees dan verder!

Projectmedewerker digitalisering & mobiliteit (32 – 36 uur)

Heb jij als actiegerichte projectmedewerker talent voor het bouwen en onderhouden van relaties? En wil je samen met ons eenzaamheid onder ouderen aanpakken? Lees dan verder!

Wie zijn wij?
Bij het Nationaal Ouderenfonds zetten we ons iedere dag in voor alle ouderen in Nederland zodat geen oudere meer eenzaam hoeft te zijn. Onze aanpak: ouderen vitaal, sociaal, digitaal en mobiel sterker maken. Dit doen we onder andere met het programma Welkom Online, waar we ouderen ondersteunen op het gebied van digitale vaardigheden. Daarnaast zetten we ons er voor in dat ouderen ook op het gebied van mobiliteit zelf de regie kunnen houden. Voor meer informatie over het Nationaal Ouderenfonds verwijzen we je graag naar onze website.

Wat ga je doen?
Als projectmedewerker ben jij de spin in het web op de twee hoofdonderwerpen digitalisering en mobiliteit. Je werkt veel samen met (lokale) partners en vrijwilligers door het hele land. Nadat jij zelf of de projectleider de eerste contacten hebt gelegd pak jij de samenwerking verder op en werk je deze uit. Je onderhoudt bijvoorbeeld contacten met bibliotheken, gemeenten, buurthuizen en andere maatschappelijk betrokken organisaties.

Binnen je functie krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en werk je als zelfstandig opererende projectmedewerker aan het succes van jouw projecten.

In het kort een deel van jouw werkzaamheden:

 • Samen met de projectleider trek je er op uit om beide onderwerpen onder de aandacht te brengen
 • Jouw rol is om ervoor te zorgen dat de praktische uitvoer met diverse partners netjes wordt opgepakt
 • Het ene moment ben je in gesprek met de partner voor de planning van Welkom Online workshops om daarna een gesprek te hebben met een gemeente over het onderwerp mobiliteit
 • Je voert zelfstandig kennismakingsgesprekken met nieuwe partners door het hele land en zorg je voor een gedegen opvolging van deze gesprekken
 • Je zorgt voor een duidelijk tijdspad in overleg met de projectleider en de lokale partner
 • Je voert voortgangsgesprekken met de partners en betrokken vrijwilligers
 • Je begeleidt lokale partners en vrijwilligers in de afgesproken werkzaamheden

 

Je werkt hierin direct samen met de projectleider en diverse communicatiemedewerkers. Natuurlijk is dit maar een klein deel van je werkzaamheden. In een persoonlijk gesprek vertellen we je natuurlijk graag meer!

 

Wat wij zoeken
Een professional met zelfvertrouwen, passie voor de doelgroep die anderen weet te overtuigen van onze toegevoegde waarde. Je bent sociaal sterk en proactief in het opzoeken van contact met uiteenlopende partijen en gesprekspartners. Je houdt van afwisseling en bent flexibel, je doet wat er moet gebeuren en je maakt het onderwerp eigen.

 

Verder herken jij je in onderstaande:

 • MBO+ werk- en denkniveau
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Kennis van of de intentie om specialist te worden op het gebied van digitalisering en mobiliteit. Kortom, je wilt leren en het onderwerp eigen maken
 • Goed in planmatig werken, organiseren en daarnaast ook flexibel bij ad hoc werkzaamheden
 • Ondernemend en proactief in het opbouwen én onderhouden van verschillende interne en externe relaties
 • Sterke presentatie- en gespreksvaardigheden
 • Enthousiasmerend en overtuigend
 • En daarnaast heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel

 

Zoek jij een leuke nieuwe uitdaging? Dit is ‘m, reageer nu!
Bij ons werken betekent je inzetten voor een goed doel met een missie én veel lachen met elkaar. Zinvol werk in een betrokken informeel en jong team. We zijn goed bereikbaar, je loopt vanaf het station zo naar ons moderne kantoor in centrum Amersfoort. Je kan deels thuiswerken, maar je wilt de brainstormsessies met pizza en donderdag-middagborrel niet missen. Ook is er de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te leren van ervaren collega’s.

Wat we bieden

 • Salaris (schaal 6 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening)
 • Een individueel budget van 18% van je jaarsalaris dat je kunt uitgeven aan extra verlofdagen of een extra uitkering in de vorm van geld
 • Een persoonlijk loopbaanbudget die je kunt besteden aan trainingen of bijv. coaching

 

Solliciteren
Interesse? Stuur dan uiterlijk 1 oktober je cv en je motivatie naar vacature@ouderenfonds.nl. Heb je vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Lennart van Vulpen, programmaleider, bereikbaar via vacature@ouderenfonds.nl / 088 3442 059.

Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 1. Hoe wilt u meedoen?

 2. Ik zoek een activiteit

 3. Voor thuis

 4. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor als u een eerste stap online wilt zetten. U kunt ook kiezen voor begeleiding door een vrijwilliger of een groepsles.

 5. Wij denken dat dit bij u past

  We vragen regelmatig 55-plussers naar hun mening over actuele thema’s. Wilt u bijdragen aan een juist beeld van ouderen? Geef dan uw mening in het Ouderenpanel!

 6. In de buurt

 7. Wij denken dat dit bij u past

  Met een breiclub van Samen Breien kiest u voor ontmoeting, creativiteit en gezelligheid.

 8. Wij denken dat dit bij u past

  Blijf met OldStars samen sporten en bewegen met onze spelvormen voor 55+.

 9. Wij denken dat dit bij u past

  Bij De Derde Helft blijft u sociaal actief én betrokken bij de sportvereniging in uw buurt.

 10. Wij denken dat dit bij u past

  Welkom Online groepslessen vormen een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die de eerste stappen online wil zetten.

 11. Wij denken dat dit bij u past

  Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

 12. Ik wil helpen als vrijwilliger

 13. Wij denken dat dit bij u past

  Niks is zo fijn als een dagje erop uit gaan. Ook als je oud bent! Het Nationaal Ouderenfonds organiseert uitjes om ouderen de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is voor een oudere erg waardevol. Jij kunt hieraan bijdragen! Ga je mee als begeleider?

 14. Op een vaste dag (of dagdeel)

 15. Wij denken dat dit bij u past

  Met het online lesprogramma Welkom Online kunnen ouderen samen met jou oefenen om digitale basisvaardigheden eigen te maken. Met jou hulp zal er een (online) wereld voor hen opengaan!

 16. Ik zet zelf een activiteit of club op

 17. Wij denken dat dit bij u past

  Met speciale spelvormen voor ouderen maken we bewegen en actief blijven mogelijk voor alle ouderen. Wil je een OldStars team starten of je club aansluiten? Dat kan!

 18. Ik wil het Ouderenfonds steunen

  • Met een gift
 19. Met een gift

 20. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig een eenmalige gift doen via iDEAL.

 21. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig je gift laten afschrijven met een machtiging.

 22. Wij denken dat dit bij u past

  Je kan eenvoudig en snel een gift doen via Tikkie.

 23. Wij denken dat dit bij u past

  U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 43% van uw gift terug.

 24. Wij denken dat dit bij u past

  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

 25. Wij denken dat dit bij u past

  Wilt u op persoonlijke wijze het werk van het Ouderenfonds structureel ondersteunen? Dat kan met een Fonds op Naam. Dit is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht.

Ontvang de nieuwsbrief

Ja, ik geef eenmalig via iDEAL

Ja, ik geef via machtiging

Ja, ik geef eenmalig via Tikkie

Scan de volgende QR code met je smartphone

Ja, ik schenk met belastingvoordeel

U kunt schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Vul het formulier in om te schenken met belastingvoordeel: